ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Αύριο Σάββατο στις 10π.μ. η τηλεδιάσκεψη του εκλεκτορικού σώματος και 11π.μ.-12 η ψηφοφορία


Όλα είναι έτοιμα για τις αυριανές εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η ψηφιακή Γενική Συνέλευση, με πλατφόρμα που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους αντιπροσώπους να παίρνουν τον λόγο, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι. Εν συνεχεία και για διάστημα μιας ώρας, θα ανοίξει η εφαρμογή της ψηφιακής κάλπης, η οποία θα κλείσει στις 13:00.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος, αφού απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας του εκλεκτορικού σώματος. Πέραν του Προέδρου, θα έχουμε και εκλογή έντεκα μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Και εδώ ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα το οποίο έχουν οι έντεκα «εκλεκτοί» του συμμαχικού μπλοκ -ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-, με σχεδόν απίθανη την εκλογή των πρώην διεθνών άσσων. Στις εκλογές συμμετέχει και η ΕΠΣ Ηλείας, με την υποψηφιότητα της Βίκυς Δημητρακοπούλου-Κουλούρη, χωρίς και αυτή όμως να έχει ουσιαστικές πιθανότητες εκλογής. Την ΕΠΣ Ηλείας στο εκλεκτορικό σώμα, θα αντιπροσωπεύσει όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Άρης Κουλούρης.

Το εκλεκτορικό σώμα στην ΕΠΟ, αντίθετα με τις άλλες Ομοσπονδίες, δεν περιλαμβάνει σωματεία. Περιλαμβάνει μόνο Ενώσεις-μέλη, 53 ΕΠΣ, την ΕΠΣ Σάλας και τη Football League, καθώς και τις 14 ομάδες της Super League 1. Συνολικά δηλαδή, αποτελείται από 69  ψήφους.

 

Νεότερη ενημέρωση…

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 αναφέρει: «Δηλώνω την παραίτηση μου από υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για προσωπικούς λόγους. Βεβαίως και δεν αποκλείω στο μέλλον να συμμετέχω εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία ή να αποδεχθώ μια θέση αν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και πάντα με γνώμονα την δυνατότητα μου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις μου για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».