ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Γενική Συνέλευση «εντυπώσεων» και ταυτοποίησης «στρατοπέδων»  

  • 19
    Shares

Πάει λοιπόν και η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Και οι εφτά στους δέκα, για να μην πούμε και περισσότεροι απλοί φίλαθλοι, δεν κατάλαβαν επακριβώς προς τί ο καβγάς και ποιό το πάπλωμα. Οι κοντοχωριανές ΕΠΣ Ηλείας και ΕΠΣ Αχαΐας, χρωμάτισαν τη Γενική Συνέλευση, με κάποιες πιπεράτες «εκρήξεις», σαν… δυο χωριών χωριάτες. Είχε Λίγο Τζώρτζογλου με Κούγια το… μενού, συμπληρώθηκε και με Ανατολάκη, Κουλούρη, Καραπαπά-Ντάσιο. Θα έχουμε σίγουρα κάτι να θυμόμαστε.

 

Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Ή μάλλον, ποια ήταν η ουσία της υπόθεσης. Τίποτα! Μια ανούσια προστριβή, για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, λες και έχει καμία σημασία το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Λες και κάποτε δεν θα έρθει η ώρα να γίνουν.

Πάμε και στα δικά μας. Να δούμε τί σημαίνει για την Ηλεία.

Δεν ακούγαμε τόσο καιρό ότι ο Κουλούρης επιδίωκε οι εκλογές της ΕΠΣΗ να γίνονται μόνιμα μετά τις εκλογές της ΕΠΟ; Τι έκανε σήμερα; Το αντίθετο. Προχώρησε σε μια ένσταση μαζί με άλλες τέσσερις Ενώσεις, κάνοντας επίδειξη ισχύος. Ότι δεν φοβάται τίποτα στο «εσωτερικό μέτωπο» και περιμένοντας την επανεκλογή του τον Φεβρουάριο, φιλοδοξεί να ανέβει η ΕΠΣΗ  τα σκαλιά της ΕΠΟ. Μόνο που όπως όλα έδειξαν σήμερα τα σκαλοπάτια αυτά είναι πάρα πολλά.

Τι κέρδισε η αντιπολίτευση στην Ηλεία; Αυτό που για πολλούς θα τη συνέφερε, να πάνε πιο πίσω οι εκλογές της ΕΠΟ, δεν πέρασε διότι ήταν αντίθετο στη βούληση των «δικεφάλων». Τι έμεινε; Ο «αέρας» της πλειοψηφίας και του νικητή εντός της Ομοσπονδίας. Ότι ανά πάσα στιγμή, αν κερδίσει την ΕΠΣ Ηλείας, θα έχει καλύτερη πρόσβαση στην επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ.

Στο μόνο που βοήθησε η σημερινή Γενική Συνέλευση, σε όσους βρισκόμαστε απ’ έξω, ως παρατηρητές, ήταν η ταυτοποίηση των «στρατοπέδων».

Από τη μια πλευρά η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, σε ένα «δικέφαλο» μπλοκ, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δυο βάρκες, μια στον βορρά και μια στον νότο, αλλά και μια μειοψηφία, η πλευρά του Πειραιά, η οποία έχει Κρήτη (πλην Ηρακλείου), Ηλεία και δυο ομάδες της Σούπερ Λιγκ (Άρη και Λάρισα). Συνολικά οκτώ, έναντι των 55 που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία.

Βεβαίως «πάπλωμα» υπάρχει και αυτό το «ψιθύρισε» ο Βαγγέλης Γραμμένος. Και δεν είναι τίποτε άλλο από το εκλογικό σύστημα. Το οποίο προσπαθεί η Κυβέρνηση να αλλάξει, αλλά προσκρούει πάνω στη βούληση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ.

Για την ώρα φαινεται ότι όλα μπορεί να αλλάξουν στο ποδόσφαιρο, εκτός από την εξουσία των Ενώσεων.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος


  • 19
    Shares