ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Ενοχλημένη η ηγεσία με τις ανακοινώσεις βετεράνων διαιτητών-Συνάντηση αύριο με Κλάτενμπεργκ για τα ποσοστά

  • 17
    Shares

Συνάντηση ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν θέματα διαιτησίας. Στο επίκεντρο, θα βρίσκεται το θέμα των διαφόρων ανακοινώσεων και επιστολών οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και προέρχονται από βετεράνους διαιτητές ή τοπικούς συνδέσμους διαιτητών.

Ο Άγγλος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ενημερωθεί για το θέμα προκειμένου να συζητηθεί πώς θα αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, στο τραπέζι θα μπει και ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο έχει να κάνει με το θέμα των ποσοστών που καταβάλλουν οι διαιτητές στις τοπικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Για την ΕΠΟ, όπως βέβαια και για την FIFA, το θέμα της διαιτησίας αποτελεί «κόκκινη γραμμή», καθώς το αίτημα κάποιων διαιτητών για ανεξαρτητοποίηση από το «σώμα» του ποδοσφαίρου, δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη.

Ένα άλλο επίσης θέμα, το οποίο και αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή», είναι η αναγνώριση των διπλωματούχων προπονητών από τα ΤΕΦΑΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ-Αυγενάκη η οποία αναβλήθηκε. Και εδώ το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με τη σύμβαση προπονητικής της UEFA, με παράγοντες της ΕΠΟ ωστόσο να τονίζουν ότι κάτι μπορεί να γίνει προκειμένου να ικανοποιηθούν «κάποια δίκαια αιτήματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ».


  • 17
    Shares