Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
22.3 C
Pýrgos

ΕΠΟ/ΕΠΣ: “Αδύνατες οι αλλαγές προκηρύξεων” συμφωνούν άπαντες-Το «πραξικόπημα» της Μεσσηνίας

spot_img

Αδύνατο να αλλαχθεί προκήρυξη πρωταθλήματος. Σε αυτό συμφωνούν άπαντες, διοικητικά και νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια, όπως βέβαια και κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ. Ο ΚΑΠ είναι σαφής και οι όποιες αλλαγές στις προκηρύξεις, πρέπει να σημειώνονται πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Αυτά όλα σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το κατά πόσον μπορεί η νυν προκήρυξη της ΕΠΣ Ηλείας αυτή τη στιγμή να τροποποιηθεί. Η απάντηση βεβαίως είναι κατηγορηματικά «όχι», με μοναδική αίρεση τα όποια σημεία στα οποία υπάρχει ασάφεια, οπότε πρέπει να δοθεί κάποια επεξήγηση. Καμία άλλη παρέμβαση επί της ουσίας δεν μπορεί να γίνει.

Βεβαίως αλλαγή προκήρυξης, είχαμε στη Μεσσηνία, από την τοπική ΕΠΣ, λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή της νέας διοίκησης, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη διοίκηση για προεκλογικά ρουσφέτια, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν θα κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης του κ. Σπηλιώτη, ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Κάθε προκήρυξη, πρέπει να σταλεί προς έγκριση στην ΕΠΟ, ωστόσο αν κανένα από τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν κινηθεί νομικά, τότε μπορεί και να έχουμε εφαρμογή της. Και στη Μεσσηνία, υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι η αλλαγή αυτή, δεν θίγει καμία ομάδα, αντίθετα σε μεγάλο βαθμό ευνοεί έναν μεγάλο αριθμό από αυτές, από τη στιγμή την οποία αποφασίζεται να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Κύκλοι της ηγεσίας της ΕΠΟ, αναφέρουν για την ώρα δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα, δηλαδή νέας προκήρυξης. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο τρόπος εφαρμογής των προκηρύξεων, δεν είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της διοίκησης της ΕΠΟ, αλλά των δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Κατά συνέπεια, αν και με μια πρώτη ματιά, η Μεσσηνία επιχειρεί και κάνει κάτι εντελώς αντίθετο με τον ΚΑΠ, να τροποποιήσει την προκήρυξή της, είναι εντελώς αντίθετο με μια ανάλογη δυνητικά κίνηση εκ μέρους της ΕΠΣ Ηλείας, να έκανε δηλαδή κάτι αντίστοιχο, από τη στιγμή την οποία δεν θα συμφωνούσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Μεσσηνία έκανε κάτι το οποίο είναι ρητά αντίθετο με τον ΚΑΠ, ωστόσο εφόσον τα εμπλεκόμενα μέρη δεν φέρουν αντίρρηση, διαμορφώνεται de facto μια νέα κατάσταση.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα