ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Ξανά το ηλειακό ποδόσφαιρο σε “απομόνωση”-Μια απόφαση της ΕΠΟ που πάρθηκε σήμερα


Ξανά το ηλειακό ποδόσφαιρο στην απομόνωση. Μόλις σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, έλαβε μια απόφαση-σταθμό για τα εκλογικά θέματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Μια απόφαση, η οποία όμως αφήνει εκτός την Ηλεία. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή της Ε.Ε. της ΕΠΟ, θα ζητήσει από την Κυβέρνηση την τροποποίηση του άρθρου 7 του Νόμου 4726, προκειμένου να βρει εφαρμογή και στις Ενώσεις. 

 

Τί λέει όμως αυτό το άρθρο; Λέει ότι: “για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Με αφορμή την έλευση των αξιωματούχων της UEFA στην Ελλάδα και τη συνεργασία της με την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και ενόψει της τριμερούς συνάντησης των εκπροσώπων, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ανάλογη τροποποίηση του Νόμου και να εχουν όλα τα σωματεία δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Εκλογές βέβαια οι οποίες στην Ηλεία πρόλαβαν και έγιναν, με μόλις 16 σωματεία.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν για τις πτυχές οργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και ώρα 21:00 στο ΟΑΚΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ποδοσφαιρικής οικογένειας, τα μέλη της Ε.Ε. εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στους υφιστάμενους υγειονομικούς περιορισμούς, βάσει των οποίων θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Άπαντες, πάντως, επανέλαβαν την άποψη που είχε εκφραστεί και προ ολίγων ημερών, δηλαδή την επιτακτική ανάγκη επιστροφής του ποδοσφαίρου στην κανονικότητα, η οποία σηματοδοτείται πρωτίστως από την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

Να ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου 7 παρ. 6 του νόμου 4726, έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό και οι αρχαιρεσίες των Ε.Π.Σ.

Ορίστηκε το Ο.Α.Κ.Α. ως έδρα του αγώνα Ελλάδα-Σουηδία (8/9/2021) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Εγκρίθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και πρόσκλησης της τακτικής γενικής συνέλευσης (25/6/2021) της Ε.Π.Ο.

Εγκρίθηκε το χορηγικό πρόγραμμα των ερασιτεχνικών σωματείων και η δημιουργία Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου κατόπιν σχετικής πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου).

Ανατέθηκε στον κ. Στέφανο Σοϊλεμέ η ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ποδοσφαίρου Άμμου.

Εγκρίθηκε η πρόταση επανέναρξης προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων Νέων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, οι οποίες ήταν αγωνιστικά ανενεργές τον τελευταίο χρόνο.