ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Προβληματισμός της ηγεσίας για την έναρξη της νέας σεζόν-Πότε πάει η Εκτελεστική-Τι σκέφτονται για το γυναικείο

  • 14
    Shares

«Όροι και προϋποθέσεις οι οποίοι είναι ανέφικτοι να εφαρμοστούν από ερασιτεχνικά σωματεία», είναι αυτά που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΠΟ. Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, του κορυφαίου οργάνου του ποδοσφαίρου στη χώρα, εκφράζουν την απορία τους, πώς θα καταστεί εφικτό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, ούτε καν οι μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορούν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Πόσο μάλλον δε η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε Ένωσης. Το ποσό που απαιτείται για τα τεστ σε κάθε αθλητή ανά πενθήμερο, είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με τις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων. Επίσης, το πολύ πιθανό σενάριο, να διεξαχθούν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία στις μικρές ομάδες, οι οποίες δεν έχουν τηλεοπτικά έσοδα. Το στοιχείο εκείνο που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, είναι το σενάριο το ερχόμενο Φθινόπωρο να έχουμε νέα έξαρση του κορωνοϊού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τα πρωταθλήματα.

Στην ΕΠΟ αυτή τη στιγμή τηρούν στάση αναμονής. Την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Εκεί, θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις. Νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν ότι έχει πλέον αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η σεζόν. Η λύση που εξετάζεται, είναι η άνοδος δυο ομάδων από κάθε όμιλο της Β΄ Εθνικής και μιας ομάδας από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί άμεσα να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους υποβιβασμούς και τις ανόδους στις εθνικές κατηγορίες, φαίνεται να παίρνει μια παράταση για τα τέλη του μήνα (οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν για αποφάσεις στα μέσα Μαΐου, σενάριο το οποίο δεν συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες).

Το θέμα είναι ότι από δω και πέρα, η ΕΠΟ θα έχει πολλή δουλειά να φέρει εις πέρας, καθώς εκτός από τα αγωνιστικά θέματα, υπάρχει και μια σειρά από διοικητικά, όπως η Γενική Συνέλευση, οι εκλογές, η ψήφιση των νέων Κανονισμών κ.λπ.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος


  • 14
    Shares