ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: Σκέψεις για να ξεκινήσει νωρίς η Γ΄ Εθνική


Ένα νέο κύμα εξάπλωσης του ιού covid 19 τον ερχόμενο χειμώνα και ένα πιθανό νέο lockdown, θέτει πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την ομαλή ολοκλήρωση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στην ΕΠΟ και όσον αφορά το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν θα ήθελαν να συμβεί αυτό που συνέβη και φέτος με την πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει τεθεί στο τραπέζι η πρόταση η νέα σεζόν να ξεκινήσει νωρίς, όσο πιο νωρίς γίνεται, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στους αθλητικούς χώρους και επιτραπεί ξανά η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Με άλλα λόγια, εξετάζουν ένα μοντέλο το οποίο θα περιλαμβάνει πρόβλεψη για μακρά χειμερινή διακοπή και αρκετές ελεύθερες ημερομηνίες στο Πρωτάθλημα.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν «ασκήσεις επί χάρτου», καθώς πρώτα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, ή αν δεν θα υποβιβαστεί τελικά καμία ομάδα. Επόμενο βήμα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής και ο καταρτισμός των ομίλων. Ο καταρτισμός, θα είναι το τελικό στάδιο. Εάν καταστεί δυνατό αυτά να ολοκληρωθούν έγκαιρα, στην ΕΠΟ σκέφτονται να βάλουν μπροστά ένα τέτοιο σχέδιο γρήγορης έναρξης. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

Όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις, αυτές προσδιορίζονται για μετά τις 20 Μαΐου. Μέρι τότε, οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη, θα περιμένουν. Πολλές ωστόσο είναι οι ομάδες οι οποίες ζητούν από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να μην υποβιβαστεί κανένας. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και ο Πανηλειακός, για τον οποίο όπως γράψαμε και χθες, ξεκινάει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.