Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
22.2 C
Pýrgos

ΕΠΟ: Συνήλθε σε σώμα η Ε.Ε.-Ανοιχτό παρέμεινε το πόσοι θα υποβιβάζονται από τη Γ΄ Εθνική

spot_img

Πολύωρη και μαραθώνια ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη. Μάλιστα, υπήρχαν και διαφωνίες αναφορικά με τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματρα, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσουν κάποια μέλη και έτσι η ψηφοφορία να διενεργηθεί με τα ήδη υπάρχοντα. Όπως γίνεται κατανοητό και επειδή ήταν η πρώτη συνεδρίαση, ο χρόνος αναλώθηκε στις αρχαιρεσίες και τη συγκρότηση σε σώμα, με κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων να πηγαίνουν πίσω χρονικά. Όπως πίσω χρονικά πήγε και ο ορισμός των Επιτροπών.

 

Με ψήφους 16-1, νέος αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, παραμένει ο Στέργιος Αντωνίου. Νέος Εκτελεστικός Γραμματέας, στη θέση του αποχωρήσαντα Αλέξανδρου Δέδε, τοποθετήθηκε ο Ιάκωβος Φλιππούσης, ενώ Ταμίας εξελέγη ο Κλέαρχος Τζαφέρης.

Κατά τα άλλα, αποφασίστηκε η έναρξη της Γ΄ Εθνικής, να γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στις 11 Απριλίου. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο, δηλαδή θα συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει και θα ολοκληρωθεί όταν αγωνιστούν όλες οι ομάδες εναντίον όλων. Εκείνο το οποίο δεν διευκρινίστηκε.

Τέλος, δεν υπήρξε συζήτηση για τα τοπικά πρωταθλήματα, τα οποία βρίσκονται σε αναστολή. Όλα δείχνουν, ότι εκ των πραγμάτων βαδίζουμε προς ακύρωση της σεζόν. Η τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται από τη Γ΄ Εθνική, επειδή είναι ένα θέμα άμεσα συναρτώμενο το ένα με το άλλο, θα είναι το επόμενο κρίσιμο θέμα για το οποίο η ΕΠΟ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις.

Μέχρι τότε, η Ομοσπονδία θα κληθεί να λάβει αποφάσεις αναφορικά με το πού θέλει να οδηγήσει τα πράγματα, ποια θα πρέπει να είναι η φυσιογνωμία της Γ΄ Εθνικής. Αν δηλαδή θα έχει την ίδια μορφή με τη σημερινή, ή θα αποτελεί μια αναβαθμισμένη κατηγορία, με λιγότερες ομάδες, φυσική συνέχεια της  Football League η οποία καταργείται. Για την ώρα, το δεύτερο σενάριο δείχνει να έχει προβάδισμα, ωστόσο εκτός από ένα «σχέδιο επί χάρτου», η ΕΠΟ θα κληθεί να ερευνήσει πόσο βιώσιμο μπορεί να είναι άμεσα ένα τέτοιο σχέδιο και πόσο μπορεί να στηριχθεί οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Λίγο αργότερα, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά  τις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα ως ακολούθως.

 • Πρόεδρος: Θεόδωρος Ζαγοράκης
 • Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητρίου
 • Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέργιος Αντωνίου
 • Ταμίας: Κλέαρχος ΤζαφέρηςΤα μέλη του προεδρείου εξελέγησαν με 16 ψήφους επί 17 ψηφισάντων.Εκτελεστικός Γραμματέας ορίστηκε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 11 ψήφους επί ισαρίθμων ψηφισάντων. Οι εκπρόσωποι της Super League 1 και Super League 2 δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης από τις ΓΣ των συνεταιρισμών τους.Αμέσως μετά τη συγκρότηση της ΕΕ σε σώμα, ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Ζαγοράκης απηύθυνε καλωσόρισμα στα μέλη της νέας ΕΕ:

  “Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας. Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα και θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια και της ολιστικής μελέτης, η οποία περιέχει κάποιες καλές ιδέες. Ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθούμε κοντά και με τους 55 προέδρους των ΕΠΣ, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα”.

  Στη συνέχεια η ΕΕ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  – Ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ως ημερομηνία επανέναρξης ορίστηκε η 11η Απριλίου 2021. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη. Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

  – Αποφάσισε την έναρξη του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών στις 11/04/2021.

  – Ενέκρινε την παράταση της μετεγγραφικής περιόδου για τα ερασιτεχνικά σωματεία έως τις 16/04/2021.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα