ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΗ: Έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή απόψε-Αποφασίζει συνέχιση των Πρωταθλημάτων


Απρόσκοπτα θα συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 κατηγορίας σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΣ Ηλείας και αν κριθεί επιβεβλημένο, θα αναβληθεί μόνο το Πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, το οποίο εξάλλου έχει και λιγότερες αγωνιστικές και τα χρονικά περιθώρια δεν είναι τόσο ασφυκτικά. Η Επιτροπή Διαιτησίας, θα κάνει χρήση των αξιολογημένων διαιτητών, αλλά και κάποιων άλλων οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει κώλυμα.

 

Με αυτούς, θα καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς να χρειαστεί να κληθούν διαιτητές από την Αχαΐα και τη Μεσσηνία. Αυτό το ενδεχόμενο, να κληθούν ξένοι διαιτητές, αποτελεί «plan b» και θα γίνει μόνο αν και εφόσον προκύψουν ανάγκες και θα γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην επιβαρυνθούν πολύ οι ομάδες οικονομικά, αν και όπως είπαμε, στην παρούσα φάση δεν παρίσταται ανάγκη.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέραμε πιο πάνω, απόψε το βράδυ, συγκαλείται εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή, παρουσία της Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία θα εκθέσει το πλάνο συνέχισης των Πρωταθλημάτων. Και με βάση αυτό, θα πορευτεί η Διοργανώτρια.

Σχετικά με το κώλυμα των διαιτητών, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Επιτροπή Διαιτησίας, έχει κάποιες δηλώσεις κωλύματος διαιτητών, οι οποίες όμως τυπικά δεν επαρκούν, καθώς δεν συνοδεύονται από αιτιολόγηση του κωλύματος το οποίο έχουν καταθέσει. Άρα τυπικά και η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να τους ορίσει στα παιχνίδια, με τις όποιες πειθαρχικές κυρώσεις που συνεπάγονται από τον Κανονισμό Διαιτησίας, σε περίπτωση που δεν πάνε. Αν και πάλι, εκτιμάται από κύκλους της Επιτροπής, ότι τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί, οπότε τα Πρωταθλήματα, τουλάχιστον στην Α1 και την Α2, θα συνεχιστούν ομαλά. Και από εκεί και πέρα, θα είναι καθαρά στην ευχέρεια κάποιων διαιτητών, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ή θα αποχωρήσουν.

Όσον αφορά στην ουσία του ζητήματος και της διαφωνίας, η Επιτροπή Διαιτησίας, έχει εκφράσει την πρόθεση να επικοινωνήσει με κάποιους αντιπροσώπους των διαιτητών, για να συζητήσει τα αιτήματά τους, χωρίς όμως να καθίσταται εφικτό, επειδή δεν γνωρίζει πού θα απευθυνθεί και με ποιους θα συζητήσει. Όπως είπαμε η μοναδική επικοινωνία που υπήρξε, ήταν την περασμένη Τετάρτη, οπότε και μια αντιπροσωπεία 23 διαιτητών επισκέφθηκε την ΕΠΣΗ και έθεσε κάποια ζητήματα.