Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

ΕΠΣΗ: Έστειλε διευκρίνιση για τους ημιτελικούς των Πλέι Οφ-Τί γράφει αυτή!  

spot_img

Πλήρη δικαίωση του ilia.news έχουμε, το οποίο πρώτο και ίσως μοναδικό, άνοιξε το μείζον θέμα των κενών ερμηνείας της προκήρυξης και των λογικών ακροβατισμών αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΣ Ηλείας, έστειλε e-mail στα τέσσερα σωματεία, με τα οποία δίνει διευκρινιστική ερμηνεία στην προκήρυξη αναφορικά με τους δυο ημιτελικούς των Πλέι Οφ του Πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η διευκρίνιση αυτή, αναφέρει τα εξής:

Σε περίπτωση κατά την οποία, έχουμε νίκη της μιας ομάδας στο πρώτο παιχνίδι και νίκη της δεύτερης στον επαναληπτικό, με το ίδιο σκορ (χωρίς να μετράνε τα εκτός έδρας γκολ), τότε θα οδηγηθούμε σε τρίτο παιχνίδι, στην έδρα της ομάδας η οποία τερμάτισε πρώτη. Σε περίπτωση που το τρίτο παιχνίδι λήξει ισόπαλο, θα έχουμε παράταση και πέναλτι. Στο θέμα αυτό, η ΕΠΣ Ηλείας, παραπέμπει στο σχετικό άρθρο του ΚΑΠ περί απόλυτης ισοβαθμίας, με τη μόνη διαφορά ότι το άρθρο αυτό μιλάει για περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχει πρόβλεψη από την προκήρυξη. Και θα είχε εφαρμογή σε αυτή την περίπτωση, με τη διενέργεια ενός τέταρτου παιχνιδιού, σε ουδέτερο γήπεδο με παράταση και πέναλτι. Βεβαίως αυτό δεν έχει σημασία και από τη στιγμή την οποία οι ομάδες καλύπτονται και δεν προβάλλουν αντιρρήσεις, μπορεί να εφαρμοστεί ακριβώς έτσι όπως η ΕΠΣΗ επεξηγεί μέσα.

 Έγγραφο «φωτιά»: Έτσι αλλοιώνει τους όρους του πρωταθλήματος η ΕΠΣ Ηλείας

Με άλλα λόγια και για να το κάνουμε με τρία απλά παραδείγματα, αυτό το οποίο θα ισχύσει είναι το εξής, αφού υποθέσουμε ότι ομάδα Χ είναι αυτή που τερμάτισε πρώτη στον ένα όμιλο και ομάδα Ψ αυτή η οποία τερμάτισε δεύτερη στον άλλο. Το τρίτο ματς θα γίνει (αν χρειαστεί) στην έδρα της ομάδας Χ.

 

Παράδειγμα 1

  • Πρώτο ματς: Ομάδα Χ-Ομάδα Ψ 2-0
  • Δεύτερο ματς: Ομάδα Ψ-Ομάδα Χ 1-0 (προκρίνεται η ομάδα Χ)

 

Παράδειγμα 2

  • Πρώτο ματς: Ομάδα Χ-Ομάδα Ψ 1-0.
  • Δεύτερο ματς: Ομάδα Ψ-Ομάδα Χ 1-0
  • Τρίτο ματς: Ομάδα Χ-Ομάδα Ψ 1-1 (παράταση και πέναλτι)

 

Παράδειγμα 3

  • Πρώτο ματς: Ομάδα Χ-Ομάδα Ψ 0-0
  • Δεύτερο ματς: Ομάδα Ψ-Ομάδα Χ 2-2
  • Τρίτο ματς: Ομάδα Χ-Ομάδα Ψ 1-1 (παράταση και πέναλτι)
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα