Σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ είχαμε την περασμένη Τετάρτη. Μια Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία την τελευταία φορά που είχε συγκληθεί ήταν στα μέσα Μαρτίου, δηλαδή πριν από την…παρέλαση. Σε αντίθεση με το Καταστατικό της ΕΠΣΗ, το οποίο προβλέπει σύγκληση τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, είχαμε αυτή τη φορά την καθυστέρηση. Και πάλι καλά, που η προθεσμία της ΕΠΟ να δηλώσει τον Κυπελλούχο έληγε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, γιατί ίσως ούτε τώρα να μην είχαν μπει στον κόπο τα μέλη της Ε.Ε. να… συνεδριάσουν.
Η διοίκηση της ΕΠΣΗ, ενέκρινε τα πρακτικά εννέα συνεδριάσεων σε αυτό το διάστημα από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Με άλλα λόγια, η Εκτελεστική Επιτροπή, απώλεσε τον «εκτελεστικό» της χαρακτήρα, να διοικεί δηλαδή. Και τον ρόλο της υποκατέστησε μια επιτροπή η οποία υπάρχει μόνο για έκτακτα θέματα. Για πάνω από ένα μήνα, η ΕΠΣΗ διοικείται υπό το καθεστώς των εκτάκτων συνθηκών.
Αναγνώστηκε στα μέλη η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, ωστόσο το θέμα έμεινε εκεί, δεν προχώρησε δηλαδή η Εκτελεστική Επιτροπή σε διορισμό άλλου (προφανώς δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος αυτή τη στιγμή).
Κατά τα λοιπά, δεν έγινε επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων, επειδή για διάφορους λόγους δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα, ενώ ορίστηκε ο Γιάννης Προκόπος, σε ρόλο αναπληρωματικού μέλους, πλάι στον Άρη Κουλούρη, να εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Ηλείας στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την 30η Ιουνίου.
Τέλος η ΕΠΣΗ, ανακήρυξε Κυπελλούχο Ηλείας τον Παμβουπριακό, στέλνοντας το σχετικό υπόμνημα στην ΕΠΟ. Έτσι η ομάδα της Βάρδας, θα εκπροσωπήσει την Ηλεία στο Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 2023-24.
Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος




