ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΕΠΣΗ: Επανεκλογή Κουλούρη χωρίς να παρουσιάσει οικονομικό και διοικητικό απολογισμό για το 2020 (βίντεο)


Μέσα στη βιασύνη να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και με αυτόν που έγιναν χθες, δηλαδή τους εκπροσώπους σωματείων σκόρπιους για να μην κάνουν «μπούγιο», υπό τον φόβο της έλευσης της Αστυνομίας, παρέλειψε ένα βασικό κομμάτι το οποίο αναδεικνύει την ουσία των γενικών συνελεύσεων, που είναι η έκθεση και ο έλεγχος των πεπραγμένων των διοικήσεων, σύμφωνα με το πνεύμα των νόμων και του καταστατικού, το οποίο αναγνωρίζει τη Γ.Σ. ως το κυρίαρχο σώμα.

Μια εκ των προτέρων προβληματική κατάσταση, η οποία ξεκίνησε από το 2017, όταν και με βάση ένα παράθυρο των κανονισμών, προκηρύχθηκαν εκλογές πριν λήξει η τετραετία, ξεκίνησε και αυτό το παράδοξο, να γίνονται πρώτα οι εκλογές και εν συνεχεία η συζήτηση των πεπραγμένων, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.

Δεδομένων και των lockdown, τα οποία δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις αρχές του 2020, οπότε και χρειάστηκε να φτάσουμε στον Αύγουστο του 2020 για να συζητηθούν τα πεπραγμένα του 2019, είχαμε χθες την αποχώρηση της διοίκησης και την ανάδειξη μιας νέας, χωρίς όμως να έχει κάνει η απερχόμενη οικονομικό και διοικητικό απολογισμό για το 2020.

Όλα αυτά, σε αντίθεση με την συνήθη τακτική άλλων Ενώσεων, οι οποίες πριν τις εκλογές φροντίζουν να κάνουν απολογισμό πεπραγμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΠΣ Ρεθύμνου, η οποία προκήρυξε εκλογές για τις 28 Ιουνίου, όπως είχαν δικαίωμα όλες οι Ενώσεις, προκειμένου να γίνει κανονική Γενική Συνέλευση και όχι αυτό που έγινε χθες.

«To Δ.Σ της ΕΠΣ Ρεθύμνου στη συνεδρίασή του στις 13-5-21 αποφάσισε οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28-6-21 σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, το καταστατικό της ΕΠΣΡ και της ΕΠΟ. Πριν τη διαδικασία των αρχαιρεσιών θα προηγηθεί ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω covid-19. Η ώρα και ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών θα ανακοινωθεί σε επόμενο δελτίο τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση στο Ρέθυμνο, η οποία διεξάγει διεργασίες σε συνθήκες κανονικότητας.

Με δεδομένο δε, ότι στην εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ηλείας, συμμετείχε μόλις το 25% των σωματείων, με το υπόλοιπο 75% αποκλεισμένο, η απουσία «φωνής» των υπόλοιπων ηλειακών σωματείων, είναι παραπάνω από εμφανής. Διότι εκτός από την αποστέρηση του δικαιώματος του ψήφου, τους αποστερήθηκε και η δυνατότητα παρέμβασης δια λόγου και ελέγχου στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης, όπως είχαν κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Ψιλά γράμματα θα πείτε. Ορθώς, πολύ ψιλά γράμματα…

 

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο, για να διαπιστώσετε πώς έγινε χθες η σύγκληση της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΗ:

Δείτε εδώ την τελευταία πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση. Τέλη Αυγούστου 2020 για τον απολογισμό του 2019!