ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΗ: Κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές που… δεν θα γίνουν!


Απόφαση για παράταση του lockdown είχαμε σήμερα από την Κυβέρνηση (απομένει να ανακοινωθεί το σχετικό ΦΕΚ), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τρόπος για να διξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας την προσεχή Τετάρτη στο ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας, δεν υπάρχει. Κατά συνέπεια και λογικά, η ΕΠΣ Ηλείας θα προχωρήσει σε ανακοίνωση της αναβολής των εκλογών. Παρά ταύτα, σήμερα κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες, οι οποίες για το τυπικό μέρος της υπόθεσης έπρεπε να κατατεθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες και χωρίς να έχει υπάρξει εκ μέρους της ΕΠΣΗ η επίσημη ανακύρυξη των υποψηφιοτήτων, κατατέθηκαν 14 υποψηφιότητες για τις θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής. Δύο υποψήφιοι για την προεδρία (Κουλούρης, Μπηλιώνης), καθώς και δώδεκα για τις θέσεις των μελών.

Οι υποψηφιότητες βεβαίως, όποτε τελικά γίνουν οι εκλογές, μπορεί να αλλάξουν, δηλαδή να μπουν κι άλλοι, όπως επίσης, είναι λογικό να μπουν κι άλλα σωματεία, τα οποία δεν είχαν προλάβει στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα να ενσωματωθούν στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, υπάρχει και ένα δεδικασμένο του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο μπορεί να αξιοποιήσουν κι άλλα σωματεία της ΕΠΣΗ και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν ή και να εκλεγούν στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν, όποτε αποφασιτεί αυτές να γίνουν.

Θυμίζουμε ότι ο Νόμος, δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να διενεργηθούν και με ψηφιακή κάλπη, ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα πρέπει έγκαιρα η ΕΠΣΗ θα πρέπει να περιλάβει σχετική πρόβλεψη στην προκήρυξή της.