29.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΠΣΗ: Με σύστημα βαθμολογίας τα Πλέι Οφ της Α1-Απλή επεξήγηση- Εγγυημένα έσοδα τριών εντός έδρας-Επιβεβαίωση του ilia.news για 14 ομάδες το 2019-20

spot_img

Προτεινόμενα

Την πλήρη επιβεβαίωση του ilia.news είχαμε χθες, καθώς εδώ πριν μερικές μέρες είχαμε αποκαλύψει ότι η ΕΠΣ Ηλείας θα μειώσει τις ομάδες της Α1 από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, μια ολόκληρη εποχή κλείνει αμετάκλητα με την αλλαγή του συστήματος των Πλέι Οφ. Καταργούνται οι νοκ-άουτ φάσεις και πηγαίνουμε σε Πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων, με εγγυημένα τα έσοδα των εισιτηρίων από τρία εντός έδρας παιχνίδια για κάθε μία που θα καταλάβει μια από τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις.

 

Το σύστημα ανάδειξης Πρωταθλητή, περιλαμβάνει ένα Πρωτάθλημα δυο γύρων, έξι αγωνιστικών, ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις ομάδες. Η τέταρτη θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς ενώ οι υπόλοιπες, ανάλογα τη βαθμολογική διαφορά που έχουν από την τέταρτη ομάδα, διαιρούμενης δια του τρία. Αν το πηλίκο βαθμών είναι δεκαδικός αριθμός, τότε οι βαθμοί θα είναι ανάλογα προς τα πάνω αν είναι πάνω από το 0,5 ή προς τα κάτω, αν είναι κάτω από το 0,5.

Ως ελάχιστη βαθμολογική διαφορά που θα έχει ο πρώτος από τον δεύτερο, ορίζονται από την προκήρυξη οι τρεις βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος θα παίρνει ένα μικρό μπόνους, ανάλογα των βαθμών. Αν είναι ισοβαθμία θα παίρνει τρεις, αν είναι ένας θα παίρνει δυο, αν είναι δυο θα παίρνει έναν.

Για να το κάνουμε απλό και κατανοητό, αναφέρουμε ένα παράδειγμα.

*Η πρώτη ομάδα ολοκληρώνει με 70 βαθμούς. Η δεύτερη με 67, η τρίτη με 66 και η τέταρτη με 60.

Η βαθμολογία εκκίνησης θα έχει ως εξής:

Πρώτος: 3(+2) 5 βαθμοί

Δεύτερος: 2 Βαθμοί

Τρίτος: 2 Βαθμοί

Τέταρτος: 0 βαθμοί

 

Υποβιβασμός για 4 ως 7

Στην Α2 και προκειμένου να μείνουν 14 ομάδες, θα υποβιβάζονται τέσσερις έως εφτά ομάδες, ανάλογα με την πορεία των ηλειακών ομάδων της Γ΄ Εθνικής. Και θα ανέρχονται δυο από την Α2.

 

Ας δούμε αναλυτικά την προκήρυξη των τεσσάρων Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηλείας:

ΑΡΘΡΟ 1: «ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»

Η προκήρυξη αυτή είναι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Διοργανώτριας, που είναι η Ε.Π.Σ. Ηλείας και των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα, που αυτή η προκήρυξη ορίζει.

Κατ’ εφαρμογή δε των διατάξεων του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Π.Ο., η παρούσα δήλωση συμμετοχής αποτελεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του καταστατικού αυτού και των εκδοθέντων η εκδοθησομένων Κανονισμών της ΕΠΟ.

Ακόμα δε για την επίλυση κάθε αθλητικής διαφοράς από την εφαρμογή του καταστατικού αυτού και των προαναφερόμενων Κανονισμών αναγνωρίζονται και καθίστανται αποκλειστικά αρμόδια τα θεσμοθετημένα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα ενώπιον των οποίων τα σωματεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο.

 • Κάθε σωματείο της Α1 που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. Ηλείας μέχρι την Παρασκευή 10/08/2018, γραπτή δήλωση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα λοιπά δικαιολογητικά που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας ή διατίθενται στα γραφεία μας.
 • Κάθε σωματείο της Α2΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 17/08/2018.
 • Κάθε σωματείο της Β΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 24/08/2018.
 • Κάθε σωματείο της Γ΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 14/09/2018.
 • Σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος, υποχρεούται εντός τριών (3) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας να δηλώσει συμμετοχή σε κατώτερη κατηγορία διαφορετικά αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία Άρθ. 7§3 ΚΑΠ.
 • Σωματείο που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται

α) Με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού.

β) Με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει σε επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

γ) Με χρηματική ποινή από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) Ευρώ Άρθρο 17§2,3 ΚΑΠ

ΑΡΘΡΟ 3: « ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ– ΠΑΡΑΒΟΛΟ»

Εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν ως εξής:

 • Η Α1 DEDALOS SECURITY κατηγορία στις 15,16 Σεπτεμβρίου 2018.
 • Η A2 ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ κατηγορία στις 29,30 Σεπτεμβρίου.
 • Η Β ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ κατηγορία στις 13,14 Οκτωβρίου 2018.
 • Η Γ ΦΙΛΤΡΑ ECLIPSE ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ κατηγορία στις 21 Οκτωβρίου 2018.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τα σωματεία της Α1 DEDALOS SECURITY υποχρεούνται στην πρόσληψη προπονητή ΕΠΟ με κάρτα τριετούς διάρκειας σε ισχύ.

Κάθε σωματείο που απασχολεί διπλωματούχο προπονητή πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 οφείλει υποχρεωτικά να εφοδιαστεί με το δελτίο πιστοποίησης προπονητή το οποίο και θα προσκομίζει στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλα τα σωματεία οφείλουν υποχρεωτικά να εφοδιαστούν με δελτίο εκπροσώπου ομάδας το οποίο και θα προσκομίζουν στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Α1 DEDALOS SECURITY 200 €
 • Α2 ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 200 €
 • Β ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ 100 €
 • Γ ΦΙΛΤΡΑ ECLIPSE ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ 70 €

Τα σωματεία όλων των κατηγοριών υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσόν των 100 € ως συμμετοχή στο Ταμείο Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών της ΕΠΣΗ καθώς επίσης και 20 € παράβολο για την έκδοση κάρτας εκπροσώπου σωματείου.

 • Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α1, Α2 και Β κατηγορίας θα γίνει τη ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ EPIHOTEL ODYSSEAS στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ).
 • Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Γ κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 στα γραφεία της ΄Ενωσης, οδός Δραγατσανίου και Παπαφλέσσα,1οςόροφος (Πλατεία Ξυστρή).

Τα σωματεία της Α1 υποχρεούνται να συμμετέχουν με μία ομάδα, στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνει η ΕΠΣΗ (Κ-16 ή Κ-14). Οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομής απαραίτητα θα αγωνίζονται με δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλουν και Υπεύθυνη δήλωση που θα γνωστοποιείται σε ποιο πρωτάθλημα Υποδομής επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ομάδα που παρά τα παραπάνω δεν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομής, αυτόματα διακόπτεται η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση μη καθόδου της ομάδας σε τρεις (3) αγώνες στο πρωτάθλημα Υποδομών, τότε η ανδρική ομάδα θα τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και χρηματική ποινή εκατό ευρώ (150€) για κάθε αγώνα που δεν τελείται.

Σε περίπτωση που ομάδα της Α1 κατηγορίας δηλώσει συμμετοχή σε πρωτάθλημα Υποδομής αλλά δεν κατέλθει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αυτό θα αφαιρούνται από το τρέχον πρωτάθλημα της ανδρικής ομάδας (Α1 κατηγορία) έξι (6) βαθμοί.

Στους αγώνες Α1, A2 κατηγορίας (κανονικής διάρκειας, play offs και play outs) και play offs καιplay outs της Β’ κατηγορίας είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (η οποία θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα αποδεικνύεται με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού) με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3,16§2α ΚΑΠ.

Στους αγώνες της Β & Γ κατηγορίας (κανονικής διάρκειας) είναι υποχρεωτική η παρουσίαγιατρού, νοσηλευτή ή διασώστη (Κ.Α.Π. άρ. 16 παρ. 2 β). Σε περίπτωση απουσίας των, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3,16§2α,β ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 11: «ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ»

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δεκαέξι (16) σωματείων.

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δέκα τεσσάρων (14) σωματείων.

Το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας (1ος και 2ος όμιλος) την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή είκοσι τεσσάρων (24) σωματείων.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό σωματείων για την συμπλήρωση ή μη του αριθμού των σωματείων θα αποφασίζει η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

 • Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία τέσσερα (4) έως επτά (7) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ώστε την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 η Α1 κατηγορία να αποτελείται από δεκατέσσερα (14) σωματεία.

Αναλυτικά:

 1. Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία.
 2. Εάν υποβιβαστούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται πέντε (5) σωματεία στην Α2 κατηγορία
 3. Εάν υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται έξι (6) σωματεία στην Α2 κατηγορία.
 4. Εάν υποβιβαστούν και τα τέσσερα (4) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται εφτά (7) σωματεία στην Α2 κατηγορία.
 • Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία.

Αναλυτικά:

 1. Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) ή πέντε (5) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται τρία (3) σωματεία
 2. Εάν υποβιβαστούν έξι (6) ή επτά (7) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται δύο (2) σωματεία
 • Υποβιβάζονται από την Α2 κατηγορία το ελάχιστο τέσσερα (4) και το ανώτερο επτά (7) σωματεία.
 • Προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία στην Α2 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία.
 • Υποβιβάζονται από τη Β’ κατηγορία στη Γ΄ κατηγορία έξι (6) σωματεία (τρία από κάθε όμιλο).
 • Προβιβάζονται από τη Γ΄ κατηγορία στη Β΄ το ελάχιστο ένα (1) και το ανώτερο πέντε (5) σωματεία.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

PLAY OFFS / PLAY OUTS

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και σε περίπτωση ισοβαθμίας προκειμένου για τις θέσεις που δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1η έως 4η θα συμμετέχουν σε αγώνες Play–offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την τελική βαθμολογική κατάταξή τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο (2) γύρων ανεξαρτήτως της βαθμολογικής τους διαφοράς την κανονική περίοδο.

Το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο είναι και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ για την περίοδο 2018-2019.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play offs, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η,2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες playoffs.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράται σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράται κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs).

Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων Play–offs του πρώτου (1ου) από τον δεύτερο (2ο) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ PLAY OFFS
1η Αγωνιστική 1ος – 3ος 4ος – 2ος
2η Αγωνιστική 2ος – 1ος 3ος – 4ος
3η Αγωνιστική 4ος – 1ος 3ος – 2ος
4η Αγωνιστική 1ος – 4ος 2ος – 3ος
5η Αγωνιστική 3ος – 1ος 2ος – 4ος
6η Αγωνιστική 1ος – 2ος 4ος – 3ος

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAY OUTS

 • Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος) και δέκατος πέμπτος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο εντέκατος (11ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο δωδέκατος (12ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος) και δέκατος πέμπτος (15ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα τρία (3) σωματεία μέσα από αγώνες play outsως εξής:

Ο ένατος (9ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο δέκατος (10ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο εντέκατος (11ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν έξι (6) σωματεία τα τρία τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος) και δέκατος τέταρτος (14ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα τρία (3) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο όγδοος (8ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο ένατος (9ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο δέκατος (10ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν εφτά (7) σωματεία τα τέσσερα τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος), δέκατος τέταρτος (14ος) και δέκατος τρίτος (13ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα τρία (3) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο έβδομος (7ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο όγδοος (8ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο ένατος (9ος) με τον δέκατο (10ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και σε περίπτωση ισοβαθμίας προκειμένου για τις θέσεις που δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1η έως 4η θα συμμετέχουν σε αγώνες Play–offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play offs, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η,2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play–offs.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs).

Σε περίπτωση που η πρώτη (1η) ομάδα έχει διαφορά ίση ή μεγαλύτερη των τριών (3) βαθμών από τη δεύτερη (2η) ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και οι αγώνες play offs θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της δεύτερης (2ης),τρίτης (3ης), τέταρτης (4ης) και πέμπτης (5ης) ομάδας.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play offs, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την πέμπτη (5η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 2η,3η και 4η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play–offs.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs).

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Υποβιβάζονται από τέσσερα (4) έως εφτά (7) σωματεία..

 • Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος τέταρτος (14ος) και δέκατος τρίτος (13ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες playouts ως εξής:

Ο ένατος (9ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο δέκατος (10ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος τέταρτος (14ος) και δέκατος τρίτος (13ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα τρία (3) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο έβδομος (7ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο όγδοος (8ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο ένατος (9ος) με τον δέκατο (10ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν έξι (6) σωματεία τα τρία τελευταία σωματεία δέκατος τέταρτος (14ος), δέκατος τρίτος (13ος) και δωδέκατος (12ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα τρία (3) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο έκτος (6ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο έβδομος (7ος) με τον δέκατο (10ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο όγδοος (8ος) με τον ένατο (9ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

 • Εάν υποβιβαστούν εφτά (7) σωματεία τα πέντε τελευταία σωματεία δέκατος τέταρτος (14ος), δέκατος τρίτος (13ος), δωδέκατος (12ος), εντέκατος (11ος) και δέκατος (10ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο έκτος (6ος) με τον ένατο (9ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών και ο έβδομος (7ος) με τον όγδοο (8ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες play offs με τη συμμετοχή των τριών (3) πρώτων σωματείων κάθε ομίλου του βαθμολογικού πίνακα, σε έναν (1) όμιλο ως εξής:

Οι έξι (6) αυτές ομάδες μετά από δημόσια κλήρωση θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους με την παρακάτω βαθμολογία:

 • Η πρώτη (1η) ομάδα κάθε ομίλου με εφτά (7) βαθμούς
 • Η δεύτερη (2η) ομάδα κάθε ομίλου με τρία (3) βαθμούς
 • Η τρίτη (3η) ομάδα κάθε ομίλου με μηδέν (0) βαθμούς

*Σε περίπτωση που μετά τους αγώνες play offs υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων εφόσον οι ομάδες που ισοβαθμούν προέρχονται από τον ίδιο όμιλο ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων. Σε ισοβαθμία ομάδων που προέρχονται από διαφορετικό όμιλο θα διεξάγεται αγώνας κατάταξης με παράταση και πέναλτυ εφόσον χρειαστούν.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Υποβιβάζονται στη Γ΄ κατηγορία τα τρία (3) τελευταία σωματεία στον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου ως εξής: Οι δύο (2) τελευταίοι του κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας και για την άλλη μία θέση από κάθε όμιλο θα πραγματοποιείται αγώνας play out μεταξύ του τρίτου από το τέλος βαθμολογικά σωματείου και της αμέσως ανώτερης βαθμολογικά ομάδας εφόσον η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση η δέκατη (10η) ομάδα υποβιβάζεται απευθείας.

ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ (play outs)

Σε όλες τις κατηγορίες Α1, Α2 και Β’ ισχύουν τα εξής:

 • Ο πρώτος (1ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
 • Ο δεύτερος (2ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την μικρότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εφόσον χρειαστεί τρίτος (3ος) αγώνας αυτός θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
 • Η πρώτη (1η) ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς ή τρεις (3) ισοπαλίες και η δεύτερη (2η ομάδα) πέντε (5) βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν (1) όμιλο σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ).

Από αυτό το πρωτάθλημα θα προβιβαστούν στη Β’ κατηγορία όσες ομάδες χρειαστούν με τη σειρά κατάταξής τους.

Στους αγώνες play off – play out, κατάταξης εάν οι εμφανίσεις των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων έχουν τα ίδια χρώματα υποχρεούται να αλλάξει εμφάνιση η γηπεδούχος ομάδα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 12: «ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

 • Α1’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 14 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
 • Α2’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 14 σε ΕΝΑΝ (1) ΟΜΙΛΟ
 • Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ 24 σε ΔΥΟ (2) ΟΜΙΛΟΥΣ
 • Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ      –   –   –

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο (14ο) έτος της ηλικίας του (ημερομηνία συμπλήρωσης θεωρείται η ημέρα των γενεθλίων τους). Κ.Α.Π. Άρθρο 19§11γ.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εφτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες. Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κ.λ.π.).

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο δύναται να διατηρεί στη δύναμή του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ (18) ετών χωρίς αριθμητικό περιορισμό.

Άνω των δέκα οκτώ (18) ετών δύναται να διατηρεί στη δύναμή του μόνο μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς.

Απαγορεύεται η αναγραφή ποδοσφαιριστή (γραμμένου στο Φ.Α) με άλλη ιδιότητα στο ίδιο Φ.Α. (π.χ. εκπρόσωπος, φροντιστής, ιατρός κ.λ.π.).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα