ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΗ: Οι εξελίξεις στη Γ΄ Εθνική θα κινήσουν το «ντόμινο» των τοπικών κατηγοριών


Μπορεί η ΕΠΟ να έχει λάβει απόφαση για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ωστόσο ακόμα η ΕΠΣ Ηλείας δεν έχει προχωρήσει ούτε σε επικύρωση των βαθμολογιών, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όπως βέβαια δεν έχει ακόμα πραγματοποιήσει την κλήρωση για ανάδειξη της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο λόγος που δεν έχουν γίνει αυτά, είναι αφενός ότι τα γραφεία παραμένουν κλειστά και η Ένωση τελεί σε αναστολή λειτουργίας της, αφετέρου περιμένει και τις αποφάσεις της ΕΠΟ αναφορικά με τη Γ΄ Εθνική.

Πιθανή οριστική απόφαση της ΕΠΟ αύριο για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως και τον Πανηλειακό, θα ξεκαθαρίσει τί θα «κληρονομήσει» η ΕΠΣΗ από τη διαδικασία αυτή, οπότε και αναλόγως στη συνέχεια θα πράξει. Εξάλλου η Γ΄ Εθνική καθορίζει πολλά σχετικά με τις τοπικές κατηγορίες, καθώς οι εξελίξεις εκεί, θα κινήσουν το «ντόμινο» των πιο κάτω κατηγοριών, με βάση της προκηρύξεις.

Τις τελευταίες μέρες, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια, σχετικά ακόμα και αύξηση ομάδων της Α1 κατηγορίας, σενάρια τα οποία ωστόσο δεν έχουν κάποια βάση.

Ο Άρης Κουλούρης για την ώρα κρατάει τα χαρτιά του «κλειστά», ενώ πολλά θα ξεκαθαρίσουν από τη στιγμή που τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος