ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣΗ: Τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα Πλέι Οφ της Α1-Οριακά βγαίνει πλέον το πρόγραμμα


Τα στενά περιθώρια που δίνει το πρόγραμμα των τοπικών Πρωταθλημάτων, ήταν και ο λόγος για τον οποίο η αρχική πρόθεση της ΕΠΣΗ ήταν να μην αναβάλλει αυτό το Σαββατοκύριακο τα τοπικά Πρωταθλήματα. Πάνω στο δόγμα ότι οι αναβολές πρέπει να γίνονται με φειδώ, αλλά και το πρόγραμμα να τηρείται με ευλάβεια, ώστε να μην βγαίνουμε  από τα χρονοδιαγράμματα, κατόρθωσε η Επιτροπή Πρωταθλήματος, να φέρει τα πράγματα έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια, ακόμα και μετά την εκτός προγράμματος αναβολή που δόθηκε σήμερα, γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν γίνει ένα «τσαφ» την επόμενη ή τη μεθεπόμενη βδομάδα, η κατάσταση θα είναι και τόσο απλή και δεν θα χρειαστεί να παίξουν οι ομάδες καλοκαιριάτικα ποδόσφαιρο, ή τέλος πάντων, η μικρή και αμιγώς ερασιτεχνική κατηγορία, η Β΄, δεν θα υποχρεωθεί μέσα στο Μάιο να παίζει ασταμάτητα Κυριακές και Τετάρτες, δεδομένου ότι τα Πλέι Οφ περιλαμβάνουν δέκα αγωνιστικές.

Ενώ λοιπόν το αρχικό σκεπτικό ήταν ότι δεν συνέτρεχε λόγος αναβολής, εφόσον επίσημα το Υπουργείο Υγείας δεν είχε ανακοινώσει επιμήκυνση των έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο, αλλά και επειδή όλες οι υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες θα διεξάγονταν κανονικά, στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν.

 

Η σημερινή απόφαση αναβολής

Οι πιέσεις από τα σωματεία, η εκτίμηση της κατάστασης, έκανε σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, να πάρει απόφαση αναβολής. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Α1 και της Α2 κατηγορίας, πηγαίνει μια βδομάδα πίσω, δηλαδή στα τέλη Μαρτίου.

 

Το Κύπελλο Ηλείας

Εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει άλλη αναβολή, ο Τελικός Κυπέλλου, θα διεξαχθεί το Σάββατο του Λαζάρου, ή την Κυριακή των Βαΐων (στο διάστημα από 18 Μαρτίου έως 1 Απριλίου και κάθε Τετάρτη θα διεξάγονται οι Ημιτελικοί). Δηλαδή ή στις 11 ή στις 12 Απριλίου ο Τελικός.  Μια βδομάδα μετά, έχουμε διακοπή λόγω της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής, του Πάσχα.

 

Τα Πλέι Οφ

Κατόπιν αυτών, τα Πλέι Οφ θα ξεκινήσουν την Κυριακή του Θωμά, στις 26 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει, ότι χωρίς να χρειαστεί να μπει εμβόλιμη ημερομηνία, κάποια Τετάρτη, τα Πλέι Οφ θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου. Αντίστοιχα το ίδιο θα συμβεί και στην Α2, με δεδομένο ότι και εκεί έχουν έξι αγωνιστικές. Αντίθετα, στη Β΄ κατηγορία, όπου υπάρχουν δέκα αγωνιστικές, ίσως και να χρειαστεί να μπει εμβόλιμη ημερομηνία, αν τελικά δεν επιλεγεί να ολοκληρωθούν αυτά καλοκαίρι.

 

Η ανησυχία της Επιτροπής Πρωταθλήματος

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μπορεί κανείς να πει ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Ωστόσο εκείνο που ανησυχεί την Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα είναι να υπάρξει νέα αναβολή είτε σε ημερομηνία Πρωταθλήματος, ή Κυπέλλου. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως μπορεί να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό και από το πρόγραμμα που αναλύσαμε πιο πάνω, θα υπάρξουν προβλήματα εξεύρεσης ημερομηνιών, αλλά και άλλου είδους προβλήματα, όπως για παράδειγμα να χρειαστεί να πάμε καλοκαίρι με ό,τι σημαίνει αυτό σε επιβάρυνση των ομάδων, ή σε ασταμάτητα παιχνίδια κάθε τρεις μέρες.