ΕΠΣ Μεσσηνίας: Εξέλεξε πλειοψηφία κατά… τύχη!

spot_img

Προτεινόμενα

Στον κλήρο, δηλαδή στην… τύχη καθορίστηκαν οι συσχετισμοί στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς όπως προέβλεπε το καταστατικό, σε περίπτωση ισοψηφίας, ακολουθεί κλήρωση. Αφού λοιπόν είχαν εκλεγεί τα δέκα πρώτα μέλη, με συσχετισμούς 5-5, μεταξύ διοίκησης τωρινής και αντιπολίτευσης, έπρεπε να εκλεγεί και το ενδέκατος. Οι τρεις ισοψηφήσαντες, ήταν δυο από την αντιπολίτευση και ένας από την τωρινή διοικητική παράταξη. Μπήκαν λοιπόν στην κληρωτίδα και η οποία ανέδειξε μέλος του Δ.Σ. τον «κυβερνητικό» υποψήφιο, αναδεικνύοντας νικήτρια των εκλογών την παράταξη της τωρινής διοίκησης, έστω και αν οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους, μόλις 33,3%, αφού ήταν και ο μόνος μεταξύ των τριών που υποστηρίζει την τωρινή διοίκηση.

Βεβαίως, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η επόμενη μέρα προβλέπει κλίμα συναίνεσης, αντιλαμβανόμενοι όλοι ότι αυτό πρέπει να γίνει για να πορευτεί η ΕΠΣ Μεσσηνίας στο μέλλον, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να προταθεί για πρόεδρος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάκης Βασιλόπουλος.

Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι ενστάσεις, ενώ ανάμεσα στους εκλεγέντες συμβούλους, βρέθηκε και ένας… ποδοσφαιριστής. Κάποιος ο οποίος έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας τέλος πάντων, με την αντιπολίτευση να κάνει ένσταση, η οποία απορρίφθηκε.

Σχετικά με τις χθεσινή μαραθώνια εκλογική διαδικασία, το sport365.gr, αναφέρει:

«Θρίλερ, ντέρμπι και ενστάσεις έβγαλε η σημερινή (26/2) Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας που έφερε μπόλικο «νέο αίμα» αλλά όχι την πολυπόθητη, από πολλούς, διαφοροποίηση των ποδοσφαιρικών δεδομένων του Νομού.

Οι δυο παρατάξεις ισοβάθμησαν με μέλη τους να ισοβαθμούν στην 11η θέση και η κληρωτίδα λειτούργησε ευεργετικά για την παράταξη που περιελάμβανε κυρίως τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης -για πολλούς τους “συνεχιστές” της ομάδας Σταθόπουλου- καθώς ο Τάκης Καλκαβούρας είναι τελικά μετά από κλήρωση αυτός που καταλαμβάνει την 11η θέση, αφήνοντας εκτός τους κ.κ. Ψυχογιάννη και Κατρή, οι οποίοι και προχώρησαν σε ενστάσεις.

Ας δούμε τους ψήφους που πήραν αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι. Με μαύρα αυτοί που εκλέγονται και με αστερίσκο αυτοί που αποτελούν μέλη της διαμορφωθείσας πλειοψηφίας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Π. Βασιλόπουλος 38

Π. Νινιός 33

*Α. Γεωργόπουλος 29

Δ. Γεωργιόπουλος 32

Γ. Ψυχογιάννης 28

Γ. Μπιστικέας 16

Α. Διονυσόπουλος 26

*Β. Σπηλιώτης 31

Γ. Χουλιάρας 32

*Ν. Ρούτσης 31

*Κ. Μπούνας 32

Ν. Λιόγας 26

*Π. Καλκαβούρας 28

Γ. Μανωλόπουλος 27

*Η. Αλεξανδρόπουλος 32

Γ. Γαιτάνης 26

Χ. Κορομηλάς 26

Β. Φωτεινάκης 37 

Δ. Ψαλλίδας 26

Γ. Φωτεινός 27

Γ. Χριστόπουλος 26

Μ. Κατρής 28

Eπιστρέφοντας στα της διαδικασίας και τη ΓΣ που έγινε εν μέσω καλών «συνθηκών» και σε μια σχεδόν γεμάτη αίθουσα, ο οικονομικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε εγκρίθηκε με δυο «απώλειες» καθώς καταψήφισαν οι Ηλίας Παπακωνσταντίνου και Μανώλης Κατρής.

Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων ρώτησε εάν υπάρχει δάνειο της Ένωσης και αν ναι πως αυτό εξυπηρετείται και γιατί δεν υπάρχει αναφορά στον απολογισμό.

Ο Λεωνίδας Οικονομίδης απάντησε πως το 2004 η Ένωση είχε λάβει από την ΕΠΟ δάνειο 200.000 ευρώ, η αποπληρωμή του οποίου είχε συμφωνηθεί να γίνεται με παρακράτηση ποσοστού 10% στην ετήσια επιχορήγηση. Συμπλήρωσε πως η ΕΠΟ δεν κάνει πλέον παρακράτηση και σε σχετικό του ερώτημα προς την Ομοσπονδία δεν έχει πάρει απάντηση.

Ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου επανήλθε επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην έχει διευκρινιστεί τι γίνεται με ένα τόσο σοβαρό θέμα και ποσό, το οποίο όπως επισήμανε είναι σχεδόν διπλάσιο του ετήσιου προϋπολογισμού και αναρωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που γίνει απαιτητό από την ΕΠΟ.

Ο Λεωνίδας Οικονομίδης εμφάνισε πλεονασματικό οικονομικό απολογισμό καθώς τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 122.000 ευρώ ενώ τα έξοδα ήταν 110.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του 2018 ανέρχεται στις 428.000 ευρώ καθώς περιλαμβάνει ποσό 300.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από την Περιφέρεια για την ανακατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου. Ο προϋπολογισμός του 2018 εγκρίθηκε από όλους αν και δεν έχει «ουσία» μιας και θα συνταχθεί καινούργιος από τη νέα διοίκηση.

Ψυχογιάννης, Κορομηλάς, Στ. Χριστόπουλος, Βασιλόπουλος, Γεωργόπουλος, Ζωντανός, Κατρής και Πετρουλάκης εκφώνησαν σύντομους λόγους, ενώ ο Λεωνίδας Οικονομίδης στον «αποχαιρετιστήριο» λόγο του, όντας ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τα σωματεία για τη συνεργασία που υπήρξε και ευχήθηκε καλή συνέχεια και περισσότερα έργα στο ΔΣ που θα προκύψει.

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις

Απορρίφθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή της ΓΣ, με ψήφους 2-1, οι ενστάσεις που κατέθεσαν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων οι Γιώργος Ψυχογιάννης και Μανώλης Κατρής θεωρώντας ότι κακώς ακυρώθηκαν τρία ψηφοδέλτια.

Η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Μαρία Κωνσταντοπούλου ήταν ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι τηρήθηκε το καταστατικό και η άποψή της οδήγησε στη διαμόρφωση του αποτελέσματος καθώς τα υπόλοιπα 2 μέλη, που ανήκαν στις δυο παρατάξεις, ψήφισαν αναλόγως.

Η ένσταση που κατατέθηκε από τον κ. Ψυχογιάννη είχε και δεύτερο σκέλος που αφορούσε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπούνα, ο οποίος σύμφωνα με την ένσταση είναι εν ενεργεία αθλητής και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Και αυτή απορρίφθηκε από την επιτροπή ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα