ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερμής Πλατάνου: Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια

  • 79
    Shares

Πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ερμής Πλατάνου αγωνίστηκε στη μεγάλη τοπική κατηγορία της Ηλείας. Ο σύλλογος της Αρχαίας Ολυμπίας, είδε τις προσπάθειες των ανθρώπων του να επιβραβεύονται, προσπάθειες επίπονες, για τουλάχιστον δυο χρόνια.

 

Η επιστροφή της ομάδας, συνδυάζεται με τη συγκυρία κάποιων έργων στο γήπεδο του Πλατάνου, κατασκευή εξέδρας και ιατρείου, μαζί με άλλες παρεμβάσεις, όπως η ολοκλήρωση του βοηθητικού γηπέδου με προβολείς. Έργα τα οποία αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κορωνοϊός, θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει.

Η ομάδα του Πλατάνου, με τον Κώστα Σακέλλη στην τεχνική της ηγεσία για δεύτερη σεζόν, έχοντας στο πλευρό του, γυμναστή, τον γιο του, Τάσο Σακέλλη, δημιούργησαν ένα σύνολο βασιζόμενο σε φιλόδοξους παίκτες, το οποίο πρωταγωνίστησε φέτος στην Α2 κατηγορία και βρέθηκε στη στιγμή της διακοπής, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν η σεζόν 2005-06 όταν και ο Ερμής έπαιξε για τελευταία φορά στην Α1 κατηγορία, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση, μια θέση πάνω από τον Κεραυνό Βρίνας και μια θέση κάτω από τον Ολυμπιακό Ζαχάρως.

 

Ο «ηγέτης» της ομάδας

Στα 33 του χρόνια, ο Χρήστος Παπαγεωργίου, είναι ο παίκτης ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας για άνοδο φέτος. Ο εξαιρετικός Ηλείος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έγινε για δεύτερη φορά πατέρας πριν λίγες μέρες, σφράγισε την πρωτιά αυτή με ένα προσωπικό χατ-τρικ στο τελευταίο ματς της χρονιάς απέναντι στους Λέοντες. Ο Χρήστος Παπαγεωργίου, είναι έναν τραυματισμό στο γόνατο και πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση. Τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του Πλατάνου, περιμένουν ότι σύντομα θα επιστρέψει στη δράση και θα ηγηθεί ξανά της νέας προσπάθειας, αυτή τη φορά στην Α1 κατηγορία.

 

Φωτόπουλος: «Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά»

Ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ομάδα και αφιερώνει αρκετό χρόνο, είναι ο  Γιώργος  Φωτόπουλος, μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Αρχηγός, ο οποίος μιλώντας στο ilia.news, ανέφερε ότι στον Ερμή, είχαν κατορθώσει να προσεγγίσουν ανθρώπους της περιοχής με οικονομική επιφάνεια, ώστε να γίνουν αρωγοί της πορείας στην Α1 κατηγορία. Ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού, ανέτρεψε κάπως τα σχέδιά τους. Παρά ταύτα, δεν το βάζουν κάτω και θα επιχειρήσουν η επιστροφή τους αυτή στην Α1, να είναι αυτή που αρμόζει στην ομάδα. Την ερχόμενη βδομάδα, προγραμματίζεται η Γενική Συνέλευση του συλλόγου και οι εκλογές. Το νέο Δ.Σ. που θα αναδειχθεί μέσα από εκεί, θα πάρει και τις αποφάσεις για το μέλλον του Ερμή.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος


  • 79
    Shares