ΗΛΕΙΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση στη Βουλή από την «Ελληνική Λύση» για τον δρόμο Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία

  • 6
    Shares

Ερώτηση για την ολοκλήρωση του δρόμου Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Πρόβλημα με την κατασκευή του οδικού άξονα (Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας), αντιμετωπίζουν, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της ευρύτερης ως άνω περιοχής. Ο δρόμος αυτός ενώνει με τον καλύτερο τρόπο (Ακρόπολη – Επίδαυρο – Αρχαία Ολυμπία) και με την ολοκλήρωσή του η πρόσβαση σε αυτά τα Ιερά Μνημεία του τόπου μας θα γίνεται γρήγορα και πάνω απ’ όλα, με ασφάλεια. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή η υλοποίηση του ως άνω έργου, κυρίως δε, με την αφορμή για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς, η Γορτυνία πρωτοστάτησε στις εξελίξεις στην διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία στην ολότητά του, καθώς πολλαπλά οφέλη, από την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, θα αποκομίσουν και οι τριγύρω περιοχές;
  2. Ποιες οι αιτίες που αναβάλλουν την ολοκλήρωσή του ως άνω έργου;
  3. Υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια τα οποία θα διασφαλίσουν την επίτευξη του ως άνω έργου, σε εύλογο χρονικό διάστημα;».

https://www.hellenicparliament.gr/pdf


  • 6
    Shares