ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εσπερινός για τον Άγιο Φανούριο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδας

  • 314
    Shares

Με πλήθος κόσμου τελέσθηκε και φέτος λαμπρά η ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού στον ιερό ναό Αγίας Άννας Αμαλιάδος.

Συγκινητική ήταν η παρουσία των πολλών πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν στην Χάρη του αγίου, ανάβοντας ένα κερί και προσφέροντας τα δώρα τους, την παραδοσιακή φανουρόπιτα, στον άγιο που συχνά επικαλούνται, τον αγαπητό τους Άγιο Φανούριο. Κάθε πίτα είναι ένας πόνος, ένα δάκρυ, ένα αίτημα, μία χαρά, μία ελπίδα στον άγιο Φανούριο που είναι συνεχώς κοντά μας και μάς προστατεύει.

Μπορεί για άλλους αγίους να γράφτηκαν 200 και 300 σελίδες βίου, όμως τον άγιο Φανούριο, αν και λιγοστά ξέρουμε για την επίγεια ζωή του, εν τούτοις τoν έχουμε στην καρδιά μας όπως και τον άγιο Γεώργιο, από τη μία άκρη της γης μέχρι την άλλη, το σεπτό του εικόνισμα τιμάται και προσκυνείται από χιλιάδες κόσμου, κι αυτό είναι απόδειξη ότι όντως στη συνείδησή μας είναι μεγάλος Άγιος.

Πριν το τέλος του εσπερινού,  ο Ιερέας π. Βασίλειος Μονόλιθος  ανέγνωσε την ευχή του αγίου Φανουρίου και ευλόγησε τις πολυάριθμες φανουρόπιτες που προσκόμισαν οι επιτελούντες την εορτή και αυριο κυριόνυμο ημέρα θα τελέσει την θεία Λειτουργία.

Ο Άγιος να μας ευλογήσει όλους και να μας οδηγεί στην αλήθεια και στο Θεό.


  • 314
    Shares