Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμαλιάδας: Πολιτική Προστασία και σχολική πραγματικότητα

spot_img

 

Πραγματοποιήθηκε νέα σημαντική δράση στο χώρο του σχολείου και στα πλαίσια αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών, οργανώθηκε βιωματική παρουσίαση υπό την αιγίδα του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Αμαλιάδας κ. Χριπάτσιου και πυροσβεστών-μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας.

Ήταν  μια εκδήλωση, που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές, τους ώθησε σε πληθώρα ερωτήσεων και τους έκανε μετόχους ειδικών πληροφοριών σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Η παρουσίαση, από τον έμπειρο ομιλητή, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και φώτισε πλευρές, που οι γνώσεις των μαθητών, ήταν περιορισμένες.

Η δράση οργανώθηκε από τον φιλόλογο του σχολείου, Γιώργο Στασινόπουλο, που είχε την γενική εποπτεία και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Την Πέμπτη 30 του μηνός, ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Γυμνασίου και του Λυκείου, με τη δεύτερη φάση, από μαθητές που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αίμα στην 1η φάση, λόγω εργασίας και περιορισμένου χρόνου.

Ταυτόχρονα η ομάδα ‘’ποίησης’’ του σχολείου, συνεχίζει την συγγραφή έργων, που θα αποσταλούν σε ποιητικούς διαγωνισμούς εντός συνόρων και ίσως για πρώτη φορά και εκτός Ελλάδας. Ο ενθουσιασμός των μαθητών είναι μεγάλος, εδώ και 2-3 χρόνια, και όλοι, λίγο-πολύ, δοκιμάζουν να γράψουν και να εκφραστούν.

Τέλος, στις αρχές Δεκέμβρη, ξεκινούν οι συναντήσεις των ομάδων του Εσπερινού και του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, στο χώρο του σχολείου, με θέμα την ίδια, την ιστορία του κτιρίου, στα πλαίσια των ενδοσχολικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με την εποπτεία των Γ. Στασινόπουλου και Γ.Τσίτσου, καθηγητών των δύο σχολείων. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Απρίλη του ’18 οπότε και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα-εργασία των συμμετεχόντων.

Πολιτισμός- Ενημέρωση και εκπαίδευση πρώτης γραμμής…………

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα