ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ετήσια άσκηση ασφαλείας διεξήχθη στη  λιμενική εγκατάσταση Κατακόλου από το  ΔΛΤΠ 


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, στα πλαίσια των συντονισμένων ενεργειών του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα Κρουαζιερόπλοια, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Ασφαλείας κ.κ. Κάβδα Κωνσταντίνο και Κρανιώτη Μαρίνο της εταιρείας NEXT PLUS LTD, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής,  στην οργάνωση και υλοποίηση της ετήσιας άσκησης ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης Κατακόλου.

Η άσκηση έγινε υπό την εποπτεία του Αντιπροέδρου και υπευθύνου επί θεμάτων ασφαλείας τού λιμένα κ. Διον. Αντωνόπουλου, συνεπικουρούμενου από τους κυρίους Ζώη Υφαντή ειδ. Σύμβουλο του Λ.Τ., Γερ. Ρομποτή μέλος Δ.Σ. και Αντιπρόεδρο του Δ.Δ. Κατακόλου και Άγ. Παναγιωτακόπουλο ΥΑΛΕ Κατακόλου.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, με την μορφή «Άσκησης επί Χάρτου», και με ένα πολύ απαιτητικό Σενάριο, καταγράφηκε η καλή οργάνωση, προετοιμασία και ετοιμότητα τόσο των υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου όσο και των συμμετεχουσών Κρατικών Αρχών και εξωτερικών Υπηρεσιών παροχής βοήθειας.

Από την άσκηση προέκυψαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα της άμεσης αναδιοργάνωσης του τρόπου λειτουργίας του λιμένος και της τροποποίησης των ορίων της Λιμενικής Εγκατάστασης «Κατάκολο» για την οποία ήδη η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου έχει προχωρήσει στην υποβολή νέου σχεδίου οριοθέτησης.

Με βάση τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της πραγματοποιηθείσας Άσκησης Ασφαλείας θα ολοκληρωθεί και ένα λεπτομερές Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ΣΑΚΕΑ) για τη λιμενική εγκατάσταση «Κατάκολο» και την ευρύτερη περιοχή του λιμένα που, μετά από τελική διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές, θα αποτελέσει τη βασική υποδομή αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο λιμένα Κατάκολου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως  δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων ενεργειών για την προσέλκυση εκ νέου των εταιρειών κρουαζιέρας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο μας, αντιμετωπίζοντας σθεναρά και μεθοδικά όλα τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία του Κατάκολου αλλά και αυτή της ευρύτερης περιοχής.