Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Ετοιμάζουν λουκέτο του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας ;

spot_img

Ξεκινά αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την απόφαση να «κατέβουν» σε προειδοποιητική αποχή, από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και την επόμενη Τρίτη, 12 Απριλίου, έλαβαν σήμερα, στην επείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, λαμβάνοντας υπόψη και την αντίστοιχη απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας διαφωνούν, με τη σειρά τους, στο νέο Νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαβούλευση με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, μέσα στο οποίο ρυθμίζονται και θέματα κατάργησης Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων.

Αναλυτικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποφάσισε:

«Α) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αμαλιάδας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αρχόμενη από 06-04-2022 μέχρι και 12-04-2022, από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές).

Β) Προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικ. Συλλόγου Αμαλιάδας από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, οι οποίες αφορούν κατηγορουμένους για το αδίκημα του άρθρου 187 ΠΚ σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που έχουν συμπληρώσει εξαετία (όταν αφορούν πλημμέλημα) ή δεκαπενταετία (όταν αφορούν κακούργημα) και δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, καθώς και όσες αφορούν κρατουμένους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 14 μήνες προσωρινής κρατήσεως και για το χρονικό διάστημα από 06-04-2022 έως και τις 15-04-2022.

Γ) Καταγγέλλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης διότι νομοθετεί ερήμην του δικηγορικού σώματος για θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα χωρίς καμία διαβούλευση και σε βάρος της δικαιοσύνης και της ελληνικής κοινωνίας και σύμφωνα με την επικαιρότητα. Πρόκειται να εισαγάγει νομοσχέδιο που αφορά τον Νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, με το οποίο ρυθμίζονται μεταξύ των άλλων και θέματα κατάργησης Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων, Διοικητικών Πρωτοδικείων κ.α. προκειμένου να υλοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ο σχεδιασμός του οποίου ανετέθη στην Παγκόσμια Τράπεζα».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα