ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Εφημερεύει καθημερινά το Νοσοκομείο Πύργου

  • 9
    Shares

Ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος γνωστοποίησε πως το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου πως μετά από αρκετά χρόνια η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου εφημέρευσε σε επίπεδο νομού καθημερινά σ’ όλες τις κλινικές της με παράλληλη κάλυψη για 8-10 ημέρες και από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος «Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας υπήρχαν τμήματα και κλινικές που δεν εφημέρευαν όλο το μήνα (Παθολογική, Ακτινολογικό, Ορθοπεδικό). Σταδιακά καταφέραμε να πετύχουμε την καθημερινή εφημέρευση Ακτινολογικού και Ορθοπεδικής αν και υπήρξαν στιγμές που πισωγυρίσαμε μετά τις παραιτήσεις δυο επικουρικών Ακτινολόγων και ενός Ορθοπεδικού. Ανακτήσαμε τη σταθερότητά μας στα δυο αυτά τμήματα και το Δεκέμβριο καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την καθημερινή λειτουργία της Παθολογικής σε ανοικτή εφημερία.

Στο νέο αυτό πλαίσιο λειτουργίας των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού η Αμαλιάδα εφημερεύει παράλληλα αθροίζοντας έναν αριθμό ανοικτών εφημεριών (8-10) που θα αυξηθεί περαιτέρω με δεδομένη την επικείμενη ενίσχυσή της με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (Καρδιολόγος, Αναισθησιολόγος).To Δεκέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου εφημεριακού πλαισίου, ο αριθμός των επισκέψεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πύργου έφτασε τις 3731 όταν τον ίδιο μήνα το 2017 ήταν 3930.

Αντίθετα ο συνολικός αριθμός των εισαγωγών αυξήθηκε από 577 το 2017 σε 629 το 2018 (δεν περιλαμβάνονται οι εισαγωγές στις Μονάδες). Στην Παθολογική ο αριθμός των εισαγωγών το Δεκέμβριο αυξήθηκε από 226 το 2017 σε 287 το 2018.Η επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα κριθεί από τη βιωσιμότητά του και το βαθμό ανταπόκρισής μας σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο.

Αναφορικά με την επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού στη ΝΜ Πύργου, που είναι μια κρίσιμη μεταβλητή, αναμένουμε οκτώ (8) άτομα και συγκεκριμένα πέντε (5) ΤΕ Νοσηλευτικής (Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών), δυο (2) ΤΕ Νοσηλευτικής (ΚΕΕΛΠΝΟ) και ένα (1) ΔΕ Νοσηλευτικής (μόνιμος διορισμός)».


  • 9
    Shares