ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων: Εκπαιδευτικές δράσεις στο κάστρο Χλεμούτσι για το σχολικό έτος 2017-2018


Εκπαιδευτικές δράσεις, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο του κάστρου Χλεμούτσι, όπου στεγάζεται η έκθεση «Η εποχή των Ιπποτών – Οι σταυροφόροι στο Μοριά»,  θα υλοποιήσει και κατά το τρέχον σχολικό έτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Βασικός  στόχος των δράσεων αυτών  είναι η  ανάπτυξη της επικοινωνίας του χώρου και του μουσείου με το κοινό και την ενίσχυση του μορφωτικού τους ρόλου. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν:

 Εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών), για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού), για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και θεματική περιήγηση προσαρμοσμένη σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με θέμα ‘Λαμπερές ιστορίες φωτιάς στο κάστρο Χλεμούτσι’.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση ή περιήγηση: 20 – 25 άτομα, με εξαίρεση το βιωματικό εργαστήριο ανασκαφής, όπου ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται σε 15 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος κα Ν. Ράλλη, αρχαιολόγο, στα τηλέφωνα 26230 95033 και 26240 22529, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.00 – 14.00.

Ημερομηνία έναρξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 1η Νοεμβρίου 2017.