ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων: Συμμετοχή στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Με εκδηλώσεις για τη σχολική κοινότητα και το ευρύ κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετείχε  για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η κεντρική εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, όπου και έγινε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «Περιηγήσεις στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – WorldHeritageJourneys» που ως στόχο έχει την προώθηση στο Παγκόσμιο κοινό του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας ως ενός από τους 34 κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεγάλης κλίμακας αυτή δράση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 που επίσης έχει σκοπό να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Στον ίδιο χώρο το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης με θέμα «Έρευνα και Αναστήλωση Μνημείων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Hλείας «Φωτακτίς».