ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζήσε Αθλητικά: Τηλεσυζήτηση Δημήτρη Παπανικολάου με το Δημοτικό Σκουροχωρίου  


Σχεδόν καθημερινά διοργανώνονται τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά». Χθες Δευτέρα, ήταν η σειρά της πρώτης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας.

 

Προσαρμοσμένο στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας CiscoWebexMeetings

Ο μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε χτες με την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας για την αθλητική του πορεία τις αξίες του αθλητισμού και την προσφορά του στο σώμα και στην ψυχή. Ο Ολυμπιονίκης μας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τόνισε την σημασία της συνεχούς προσπάθειας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, ενθουσιασμένοι, ζήτησαν να επαναληφθεί η συνάντηση, αλλά από κοντά, την προσεχή σχολική χρονιά.

Αντίστοιχα, η Ολυμπιονίκης μας της ρυθμικής γυμναστικής, Εύα Χριστοδούλου, τηλεπισκέφθηκε σήμερα την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης. Επισήμανε τη δυνατότητα άθλησης σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του σχολείου και συμβούλεψε τα παιδιά ότι πρέπει να παλεύουν, να κοπιάζουν και να διεκδικούν την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Για αυτή την εβδομάδα, επιπλέον, η ατζέντα της νέας δράσης του «Ζήσε Αθλητικά», περιλαμβάνει ακόμα τηλεπίσκεψη στη δεύτερη βάρδια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας (αύριο Πέμπτη, με τον Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας, Κώστα Τριγκώνη).