ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ζημιές και ανησυχία στην Ανδραβίδα…


Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στην Ανδραβίδα η σεισμική δόνηση των 4,4 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» ολόκληρη την περιοχή στις 11:58 το μεσημέρι, ενώ ακολούθησαν τόσο βουητά όσο και μικροδονήσεις που δεν αφήνουν τους κατοίκους της περιοχής να ησυχάσουν. Και όλα αυτά, ανήμερα της εορτής των πολιούχων της Ανδραβίδας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι ζημιές σε παλιά πετρόχτιστα και χωμάτινα σπίτια είναι τεράστιες. Ο δρόμος στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό έκλεισε από την πτώση συντριμμιών παρακείμενης παλιάς κατοικίας. Την ίδια στιγμή, στην είσοδο της πόλης από την Εθνική Οδό, από τύχη δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα όταν κατέρρευσε ολόκληρη η μετόπη διώροφης πετρόχτιστης κατοικίας.

Στα σούπερ μάρκετ και τα μπακάλικα της περιοχής δεν έμεινε… ούτε ένα αντικείμενο στα ράφια, ενώ όλοι οι δρόμοι γέμισαν σπασμένα κεραμίδια, μπάζα, σοβάδες που έπεσαν από όλα σχεδόν τα σπίτια… Επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα σπίτι που να μην έχει επηρεαστεί το σεισμό.

«Τα μαζεύουμε και φεύγουμε για Αθήνα. Η πολυκατοικία μας έχει σοβαρές ρωγμές λες και θα κοπεί στη μέση. Δεν έμεινε τίποτα μέσα στο σπίτι, έσπασαν όλα» είπε στο «ΙliaNews» η κα Αναστασία Φώτου.

«Όλοι οι τοίχοι έσπασαν, έχουν κοπεί» είπε με τη σειρά του στο «IliaNews» ο ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών τεχνολογίας κ. Δημήτρης Μαυράκης και συνέχισε: «Φοβάμαι να μπω στο μαγαζί μου μήπως καταρρεύσει».

Πολλοί κάτοικοι της Ανδραβίδας ζουν ήδη σε άλλες περιοχές, σε συγγενικά και φιλικά σπίτια, ενώ μετά τη σημερινή σεισμική δόνηση και άλλοι ακολουθούν… το δρόμο της «φυγής».

Από την πρώτη στιγμή οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι της Ανδραβίδας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Διονύσιος Μάλλιαρης και Γιάννης Λέντζας. Οι κάτοικοι ζητούσαν ενημέρωση δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αναμφίβολα η Ανδραβίδα, ζει άλλη μια δύσκολη μέρα…