ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΗΛΙΔΑΣ

Ζητείται… άμεσα βοήθεια για ηλικιωμένη γυναίκα!

  • 263
    Shares

Μόνη και απροστάτευτη σε ένα σπίτι ανάμεσα στις οδούς Δωδεκανήσου και Σισίνη, στη γειτονιά δηλαδή του Αγίου Νεκταρίου, ζει εδώ και περίπου δύο χρόνια μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι μοναδικοί συγγενείς της γυναίκας ζουν στην Αθήνα, ενώ τις βασικές τις ανάγκες, από το πλύσιμο των ρούχων της έως και την καθημερινή της σίτιση, έχουν αναλάβει οι γείτονές της.

Αυτό που προβληματίζει όμως και ανησυχεί τους κατοίκους της γειτονιάς, είναι η κατάσταση της υγείας της άτυχης γυναίκας. Η ηλικιωμένη γυναίκα φαίνεται να ζει… ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Ο παραληρηματικός της λόγος είναι ακατάπαυστος. Πολλές φορές οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν πεταχτεί από τα σπίτια τους στις 3 και στις 4 το πρωί, ακούγοντας την ηλικιωμένη να καλεί σε βοήθεια και να φωνάζει ότι τη ληστεύουν ή ότι την χτυπούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές, όπως μας είπαν οι κάτοικοι της γειτονιάς, που έχουν δει την ηλικιωμένη μέσα στη νύχτα, μαυροντυμένη η ίδια, να προσπαθεί να σταματήσει τα διερχόμενα αυτοκίνητα λέγοντας στους οδηγούς να ειδοποιήσουν την αστυνομία γιατί την κλέβουν.

Αναμφίβολα η ζωή της ηλικιωμένης γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ πολλές φορές, εξαιτίας του παραληρήματος της, έχει πέσει θύμα χλευασμού ή έχουν δημιουργηθεί εντάσεις και καυγάδες με περαστικούς, που δεν γνωρίζουν την γενικότερη συμπεριφορά και τα προβλήματά της.

Οι γείτονές της, ζητούν άμεσα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από το ΚΗΦΗ, από όλες γενικότερα τις δομές του δήμου και όχι μόνο, να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της ηλικιωμένης και να τη φροντίσουν, προκειμένου να μην κινδυνεύει η ζωή της αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες της διαβίωσής της.

Γιατί είναι πραγματικά κρίμα, μια ηλικιωμένη γυναίκα να ζει μόνη της και κάτω από αυτές τις συνθήκες…


  • 263
    Shares