ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ

«Ζωντάνεψε» στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην Ολυμπιονίκη Άννα Πολλάτου


Οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισαν τη ζωή στην 30χρονη Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Άννα Πολλάτου, στις 17 Μάϊου 2014, αναβίωσε χθες το πρωί στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας με την οικογένειά της να ζητά δικαίωση.

Το τροχαίο είχε συμβεί στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψους του Γηροκομείου της Βάρδας, όπου η Άννα Πολλάτου κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης για να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Κεφαλονιά. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 30χρονη Ολυμπιονίκης συγκρούστηκε με άλλο Ι.Χ. που κατευθυνόταν στην Πάτρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της, και των τραυματισμό δύο ατόμων από το δεύτερο αυτοκίνητο.

Το 2019 η αντιεισαγγελέας Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή άσκησε  ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων καθώς το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων έδειξε κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητο της Άννα Πολλάτου. Συγκεκριμένα, παρότι το αυτοκίνητο της Ολυμπιονίκη χτυπήθηκε πίσω, το ταμπλό και το τιμόνι αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα να χτυπηθεί και να υποστεί κάταγμα αυχένα, που της επέφερε ακαριαίο θάνατο.

Μάλιστα στο δικαστήριο χθες παρουσιάστηκαν ως τεκμήρια το τιμόνι και το ταμπλό του μοιραίου αυτοκινήτου ενώ το «παρών» έδωσε και ο  εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτης Μαδιάς.

Από την πλευρά της ωστόσο η πολυεθνική εταιρεία κατασκευής  αυτοκινήτων εμμένει στη θέση της ότι δεν υπήρχε κατασκευαστικό λάθος,  αποδίδοντας το τραγικό γεγονός στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν κατά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων της οικογένειας της Άννα Πολλάτου  είναι ο γνωστός ποινικολόγος  κ. Γιάννης Μαρακάκης.