ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηλίας Φωτόπουλος: “Όταν υποβιβάζονται έξι, χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα, διάρκεια”

  • 25
    Shares

Είναι ένας πολύπειρος προπονητής, ο Ηλείος τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες σε πάγκους Γ΄ Εθνικής. Ο Ηλίας Φωτόπουλος, φέτος δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα και ωςεκ τούτου βλέπει τα πράγματα από μια ουδέτερη οπτική γωνία. Ωστόσο (αν και δεν εργάζεται), παρακολουθεί όπως πάντα στενά και επισταμένα τα δρώμενα στις ομάδες της κατηγορίας, τόσο εντός, όσο και εκτός Ηλείας. Με αφορμή και τον καταρτισμό των ομίλων, αλλά και τη σημερινή κλήρωση, μιλάει στο ilia.news. Του ζητήσαμε να κάνει το δικό του σχόλιο για τον όμιλο, τις ηλειακές ομάδες, αλλά και τις υπόλοιπες, αλλά φυσικά και την κλήρωση, τη σειρά δηλαδή των παιχνιδιών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ο Ηλίας Φωτόπουλος σχολίασε:

«Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Με την κλήρωση. Η κλήρωση ήταν κάτι το οποίο εμένα προσωπικά,  ποτέ δεν με απασχόλησε, γιατί όλοι θα παίξουν με όλους. Παίζει ρόλο μόνο στον τομέα της ψυχολογίας. Έχει όμως ίδια δυσκολία, καθώς το Πρωτάθλημα αποτελείται από 26 παιχνίδια, οπότε όλα θα κριθούν εκεί, στο τέλος.

Σχετικά με τον όμιλο τα πράγματα είναι λίγο πολύ μπερδεμένα και πιο πολύ στην ουρά. Όταν υποβιβάζονται οι έξι, χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα, διάρκεια. Ακόμα και ο τέταρτος δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, γιατί κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει αργά. Ακόμα αποκτούνται παίκτες. Θυμάμαι κάποτε ο Παναργειακός, δεν είχε καλή ομάδα. Τον είχαμε κερδίσει με 7-0 στη Βάρδα και έδειχνε ότι θα υποβιβαστεί. Όμως μετά από λίγο καιρό ενισχύθηκε με δέκα παίκτες, έγινε πολύ δυνατός και σώθηκε άνετα. Μετά τις 4-5 αγωνιστικές θα δούμε καλύτερα προς τα πού πάνε τα πράγματα.

Στην κορυφή κατ΄ εμέ, τρεις-τέσσερις ομάδες είναι εκείνες οι οποίες ξεχωρίζουν και θα έχουν τοον πρώτο λόγο. Δυο ομάδες της Λακωνίας, έμπειρες και ενισχυμένες, όπως η  Σπάρτη και ο Αστερας Βλαχιώτη. Ο ΠΑΟ Βάρδας έχει μια έμπειρη και σταθερή ομάδα. Ο Διαγόρας δεν πάει καλά στα φιλικά, αλλά είναι μια σταΘερή δύναμη τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν ομάδες ερωτηματικά όπως η Ερμιονίδα, η οποία είναι ωστόσο έμπειρη στην κατηγορία. Και βέβαια οι νεοφώτιστες  όπως το Ναύπλιο και οι δυο ζακυνθινές ομάδες.

Αναφορικά με τις άλλες δυο ηλειακές ομάδες (για τον Παμβουπρασιακό αναφέρθηκα), δηλαδή τον Πανηλειακό και τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια και διαρκή αγώνα μέχρι το τέλος, αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία».


  • 25
    Shares