ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ

Ηλεία: Αποκατάσταση των αδικιών για τις ζημιές του 2017 ζητούν οι σταφιδοπαραγωγοί


Τα μειωμένα ποσοστά που περιλαμβάνονται στα πορίσματα για τις ζημιές που σημειώθηκαν το 2017 στη σταφίδα, απασχολούν σε σημαντικό βαθμό αυτή την περίοδο τους σταφιδοπαραγωγούς σε πολλές περιοχές της Ηλείας.

Το σημαντικό αυτό ζήτημα κυριάρχησε στην σύσκεψη παραγωγών σταφίδας, που  διοργάνωσε  πρόσφατα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου εκφράστηκε η αγωνία σχετικά με τα μειωμένα ποσά που θα δοθούν σε πολλούς σταφιδοπαραγωγούς.

Το συγκεκριμένο   θέμα έθεσε το πρωί της Παρασκευής  ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρ. Βαλιανάτος,  στους αρμοδίους του ΕΛΓΑ Πατρών, οι οποίοι ανέφεραν πως θα υπάρξει μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος, αρκεί οι παραγωγοί που αδικούνται να προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες ενστάσεις.

Επίσης το παραπάνω πρόβλημα βρίσκεται σε συνάρτηση και με την ανάγκη μείωσης της στρεμματικής απόδοσης της σταφίδας σε 50 κιλά /στρ, προκειμένου να καταβληθεί η συνδεδεμένη  ενίσχυση στους παραγωγούς.

Για το θέμα αυτό προβλέπεται βάσει υπουργική απόφασης  η μείωση του πλαφόν από τα 150 στο 50 κιλά ανά στρέμμα, κάτι για το οποίο  θα πρέπει να μεριμνήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και κατ’ επέκταση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης