ΗΛΕΙΑ

Ηλεία: Ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω του νέου δικτύου οπτικών ινών


 

-Μετ’ εμποδίων το ενσύρματο δίκτυο σε πολλές περιοχές

Η Ηλεία βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές της χώρας που σε σύντομο χρονικό διάστημα  θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες, μετά την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πρόκειται για το έργο του Rural Broadband που υλοποίησε ο  ΟΤΕ, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South και ήδη  προχωράει  τη χονδρική εμπορική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους παρόχους λιανικής, που εξυπηρετούν χιλιάδες  κατοίκους.

Στην Ηλεία ωστόσο αν και εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει γίνει εγκατάσταση οπτικών ινών σε πολλά σημεία του Νομού, εντούτοις το ενσύρματο διαδίκτυο υπολειτουργεί ή δεν υπάρχει καθόλου!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που θέλουν να εξυπηρετηθούν για επαγγελματικούς, ιατρικούς , ψυχαγωγικούς και άλλους λόγους, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς, η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στις αγροτικές περιοχές θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική ανταγωνιστικότητα.