Ηλεία: Με δυσχέρειες η εξεύρεση αγρεργατών για το μάζεμα των ελιών

spot_img

Προτεινόμενα

 

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει  στους παραγωγούς ελαιολάδου στην Ηλεία, η υποχρέωση για την έκδοση ειδικού παραβόλου αγοράς ασφαλιστικών εισφορών αγρεργατών που  προβλέπεται από τις αρχές του 2017, όσον αφορά στην ασφάλιση των εργατών γης.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στους παραγωγούς, αφού θα πρέπει οι εργάτες γης, που στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί, να πληρούν  όλες τις προϋποθέσεις παραμονής και εργασίας  τη στιγμή που παρατηρείται σημαντική  έλλειψη εργαζόμενων για την ελαιοσυγκομιδή, κυρίως στις ορεινές περιοχές του Νομού.

Πολλοί παραγωγοί στην Ηλεία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από το μάζεμα των ελιών, οι οποίες  στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν βασική πηγή εσόδων για τους κατοίκους.

Τα παράβολα διατίθενται στον εργοδότη από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, από τις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΚΑ τράπεζες και υποκαταστήματα αυτών, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και από οποιονδήποτε άλλον φορέα ή δίκτυο έπειτα από απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με καταβολή του οικείου ποσού της ασφαλιστικής εισφοράς.

Πριν από την έναρξη ισχύος του ν.4387/2016 (σ.σ. ο νόμος αυτός έχει εφαρμογή από 1.1.2017 και μετά) οι εργάτες γης αμείβονταν με εργόσημο.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα