ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ηλεία: Σημαντική η προσέλευση στα νηπιαγωγεία για τη δίχρονη υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής


1.937 νήπια  έχουν μέχρι στιγμής εγγραφτεί στα πλαίσια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στα Νηπιαγωγεία της Ηλείας, ενώ υπάρχουν πολλές κενές θέσεις ακόμα για την κάλυψη των αναγκών που ενδεχομένως προκύψουν το Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα, αφού  στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται  και τα προνήπια.

«Ήδη έχουν εγγραφεί στα Νηπιαγωγεία της Ηλείας 1937 νήπια και προνήπια. Αυτό σημαίνει, ότι στην πόλη της Αμαλιάδας έχουμε ακόμα 44 κενές θέσεις για να εγγραφούν νήπια και προνήπια, στο δε Πύργο, έχουμε 200 κενές θέσεις για να εγγραφούν και πάρα πολλές στους υπόλοιπους δήμους. Προφανώς θα περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη, ακόμα και τότε μπορούμε να κάνουμε εγγραφές πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος για να έχουμε την πλήρη εικόνα» τόνισε ο κ. Ζεύλας.

Εξάλλου όσον αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ο κ. Ζεύλας γνωστοποίησε  ότι δεν επαρκούν αλλά όπως κάθε χρόνο θα γίνουν  εγκαίρως προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίοι και θα αναλάβουν ένα καίριο βάρος της διδακτικής πράξης.

Επίσης δήλωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά  θα ανοίξουν  δυο νέα Νηπιαγωγεία στη Κουτσοχέρα και τον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν και τα προνήπια.