ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηλεία: Τεράστιες οι ανάγκες για καυσόξυλα, λόγω κρίσης

  • 7
    Shares

Τεράστιες είναι οι ανάγκες για καυσόξυλα στην Ηλεία, σύμφωνα με τις εκατοντάδες αιτήσεις που υπεβλήθησαν στα Δασαρχεία του νομού για υλοτομία, αμέσως μετά την έναρξη περιόδου ξύλευσης από δημόσια δάση, που έγινε  στις αρχές  Οκτωβρίου.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένες αιτήσεις είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν, αφού δεν υπάρχουν  επαρκείς ποσότητες δέντρων ή ξύλων που να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις νόμιμης ξύλευσης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Δασαρχείων στην Ηλεία, οι έλεγχοι  είναι εντατικοί και αφορούν κυρίως εκείνους που κάνουν παράνομο εμπόριο ξυλείας ή επιχειρούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες, για τους ίδιους αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα!

Ήδη στο Δασαρχείο Πύργου έχουν υποβληθεί περισσότερες από 500 αιτήσεις για καυσόξυλα, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα υπόλοιπα Δασαρχεία του Νομού (Αμαλιάδας και Ολυμπίων).

Να αναφερθεί πως προβλήματα λαθροϋλοτομίας παρατηρούνται κυρίως στην περιοχή της Κάπελης στο δάσος της Στροφυλιάς, στην επ. Ολυμπίας κ.α.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα πρόστιμα  που προβλέπονται είναι πενταπλάσια της αξίας των ξύλων, συμπεριλαμβανομένου και της ποινικής δίωξης.


  • 7
    Shares