Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.3 C
Pýrgos

Ηλειακός Β.: Κατέθεσε την απολογία του-Ανακαλεί «επίμαχο» σκέλος-Τί αναφέρει σε ανακοίνωσή του

spot_img

Το απολογητικό του υπόμνημα κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηλείας ο Ηλειακός Βαρθολομιού, ο οποίος εγκαλείται με βάση το άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα, περί δυσμενών δημόσιων κρίσεων εις βάρος αξιωματούχων ή ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων. 

 

Ο Ηλειακός Βαρθολομιού, ανακαλεί επίμαχο σκέλος ανακοίνωσης, καταθέτοντας και συγκεκριμένη αιτιολόγηση της ανάκλησης αυτή, καθώς επίσης, εξηγεί και άλλα σημεία των ανακοινώσεών του, υπογραμμίζοντας ότι δεν ενέχουν ειρωνική διάθεση, τέτοια η οποία θα μπορούσε να θίξει την τιμή και την ακεραιότητα αξιωματούχων και οργάνων του ποδοσφαίρου.

 

Η ανακοίνωση του Ηλειακού έχει ως εξής:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της 16ης Μαρτίου 2022, ανακαλούμε το σημείο εκείνο το οποίο αναφέρει τα εξής:

 «Μετά από όλα αυτά, να καλέσουμε την ΕΠΣ Ηλείας και τον κ. Κουλούρη, να μας ενημερώσουν, αν δεν πρέπει να αγωνιστούμε καθόλου. Από την πλευρά μας, μπορεί να φτιάξει όσο θέλει την προκήρυξη και να την αλλάξει όπου αλλού θέλει. Αρκεί μόνο ένα πράγμα. Να μας πει ποιον θέλει να βγάλει Πρωταθλητή, να το ξέρουμε και εμείς, να μην κατέβουμε να αγωνιστούμε άδικα».

Δυστυχώς, παρερμηνεύσαμε το e-mail το οποίο μας εστάλη και αποτελούσε διευκρινιστικό σημείωμα. Θεωρήσαμε τρόπον τινά, ότι με τον τρόπο τον οποίο είχε διατυπωθεί το σημείωμα αυτό, άλλαζε όρος της προκήρυξης, ο οποίος προέβλεπε ότι στις τρεις ισοπαλίες, προκρίνεται η πλεονεκτούσα ομάδα, δηλαδή η δική μας εν προκειμένω, ο Ηλειακός Βαρθολομιού.

Η διατύπωση όπως έγινε μέσω του  e-mail της Ενώσεως, ανέφερε:

«Ο τρίτος αγώνας, σε περίπτωση ισοβαθμίας της πρώτης φάσης των play off, θα είναι τελικός, δηλαδή σε ισόπαλο αποτέλεσμα θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι»

(Απόφαση 14/12-03-2022 συνεδρίασης της Ε.Ε./ΕΠΣ Ηλείας).

 

Ενημερωθήκαμε ότι με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας κ. Άρης Κουλούρης, σε τοπικό ΜΜΕ και συγκεκριμένα στον ιστότοπο proini.news, την επομένη της παράδοσης της επιστολής αυτής της ΕΕ/ΕΠΣΗ, διευκρίνισε ότι η προκήρυξη δεν αλλάζει και ότι της διευκρίνισης της οποίας μας εστάλη, για την περίπτωση της ισοβαθμίας, εξαιρείται η περίπτωση των τριών ισοπαλιών (ισοβαθμία και αυτή). Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε για τη διευκρινιστική δήλωση αυτή, αναζητώντας σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα και αφότου είχαμε κληθεί σε απολογία. Και δεν μπορέσαμε έτσι να ανακαλέσουμε το σκέλος της ανακοίνωσής μας αυτό τότε, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κληθούμε σε απολογία και προφανέστατα να βρεθούμε σε δυσχερή θέση. Εξάλλου θεωρούμε ότι και η διευκρίνιση αυτή του κ. Άρη Κουλούρη, μέσα από δηλώσεις του στον Τύπο, ακριβώς είχε σαν στόχο να διευθετήσει την όποια παρεξήγηση, να διασαφηνίσει  το θέμα και να προκαλέσει την ανάκληση τέτοιου είδους αντιδράσεων, αποτρέποντας και στο μέλλον ανάλογες αντιδράσεις, από εμάς ή άλλα σωματεία.

Θεωρούμε ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι δεν είχαμε –a priori- την πρόθεση να προβούμε σε κάποια δυσμενή δημόσια κρίση, ή δυσφημιστική δήλωση κατά κάποιου θεσμικού προσώπου ή οργάνου, αφού εξάλλου όπως θα διαβάσετε και παραπάνω στην ίδια ανακοίνωση, παρά την πικρία μας για την ήττα, με τον τρόπο που ήρθε, μετά μάλιστα και από μια πανθομολογουμένως, δύσκολη εις βάρος μας διαιτητική απόφαση, αναγνωρίσαμε τη νίκη του αντιπάλου, τον συγχαρήκαμε, ενώ επισημάναμε και την πικρία μας από τον ορισμό της επόμενης αναμέτρησής μας τέσσερις μέρες μετά, χωρίς κάποιον περαιτέρω σχολιασμό ή δυσμενή κρίση. Ούτε η πρόθεσή μας ήταν αυτή, αν και εφόσον όπως είπαμε, δεν είχε μεσολαβήσει η παρερμηνεία του e-mail το οποίο λάβαμε.

 

Σχετικά με την επόμενη ανακοίνωσή μας, της 20ης Μαρτίου 2022, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

 

Η αποστολή της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ, εκτέλεσε την αποστολή της, να ορίσει τα παιχνίδια και να διεκπεραιώσει τις διοργανώσεις της, σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο όπου λόγω covid, οι προθεσμίες ήταν πιεσμένες. Ακολουθεί κόμμα στην ανακοίνωση, ακολουθεί νέα πρόταση, με την εξόντωση του Ηλειακού, με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η νέα αυτή πρόταση, μιλάει για τη φυσική εξόντωση της ομάδας του Ηλειακού, λόγω κοπώσεως των ποδοσφαιριστών μας, αφού το επόμενο παιχνίδι ήταν τέσσερις μέρες μετά. Δεν εννοούμε ότι η εξόντωση του Ηλειακού, ήταν προϊόν μιας αποστολής την οποία η επιτροπή πρωταθλήματος, ή κάποιο άλλο όργανο της ΕΠΣ Ηλείας, είχε σκοπό να φέρει εις πέρας.

Και συνεχίζεται η ανακοίνωση, ως εξής: Δίνει συγχαρητήρια στον κ. Κουλούρη. Δεν εκφράζει την αποδοκιμασία της η ανακοίνωση, αλλά συγχαίρει ειλικρινά, χωρίς κάποια ειρωνεία,  αφού δεν απευθύνει διοικητικές ευθύνες, ούτε απευθύνεται στον πρόεδρο της Ε.Ε./ΕΠΣΗ, αλλά στην επιτροπή πρωταθλήματος, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Άρης Κουλούρης. Και τέλος, ευχόμαστε καλή συνέχεια, στο πρωτάθλημα το οποίο κατά την αντικειμενική κρίση όλων των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο και εξαιτίας των στενών χρονικών περιθωρίων, αποτελεί παρωδία. Ούτε εδώ υπάρχει κάποια ειρωνική διάθεση, αφού τις ευχές μας για καλή συνέχεια, τις εκφράσαμε συνοδευόμενες με τα συγχαρητήριά μας, σε πολλές ανακοινώσεις και δηλώσεις, προς το σωματείο του Ξενοφώντα το οποίο πήρε την πρόκριση. Και το αυτό θα ακολουθήσει και για το επόμενο σωματείο, το οποίο θα προκύψει από το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, το οποίο δεν έχει αναδειχθεί ακόμα.

Αποκαλώντας παρωδία μια διοργάνωση, είναι προφανές ότι δεν θίγεται ή δυσφημείται κάποιο θεσμικό πρόσωπο ή κάποιο όργανο, πόσω δε μάλλον, όταν ο λόγος για τον οποίο διεξάγεται φέτος ένα πρωτάθλημα πανθομολογουμένως σαφώς υποβαθμισμένο λόγω των δυο ομίλων, δεν  αποτελεί επ΄ουδενί ευθύνη κάποιου προσώπου ή οργάνου της ΕΠΣΗ. Και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί μια κοινή διαπίστωση την οποία και εκεί κάναμε, χρησιμοποιώντας ίσως έναν αρκετά δηκτικό χαρακτηρισμό, ο οποίος ωστόσο δεν απευθύνεται σε πρόσωπα ή σε επιτροπές, θίγοντας την τιμή και την ακεραιότητα προσώπων, αλλά σε μια αφηρημένη έννοια, όπως είναι το πρωτάθλημα.

Κατόπιν αυτών, αναφέρουμε προς τα αξιότιμα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής, καθώς και τη φίλαθλη κοινή γνώμη, την ειλικρινή στάση μας επάνω σε αυτά τα θέματα.

Θεωρούμε ότι σε μια περίοδο τοξικότητας, όπου τα πάντα μπορεί να παρερμηνευθούν, τα ειλικρινή συγχαρητήρια να θεωρηθούν ειρωνικά, αλλά και τα ειρωνικά να θεωρηθούν ειλικρινά, δεν μπορεί ο Ηλειακός Βαρθολομιού να μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα, ειδικά δε, όταν τέτοιες ανακοινώσεις ή ανάλογες, κατακλύζουν την καθημερινότητα στο ποδόσφαιρο. Ο Ηλειακός Βαρθολομιού, με την εν γένει στάση του όλη τη σεζόν, τη συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, τη φιλοξενία των αντιπάλων, τα συνεχή συγχαρητήρια τα οποία μοιράζει στις ομάδες οι οποίες μας κερδίζουν, έχει αποδείξει κατά πόσο συμβάλλει ή όχι στην εκτόνωση της τοξικότητας και την πάταξη της βίας.

Εξάλλου και το Α΄ σκέλος του άρθρου 20 του Πειθαρχικού Κώδικα, θέματα βίας πραγματεύεται. Και κάνει λόγο για δημόσιες κρίσεις, οι οποίες κατ’ αντικειμενική κρίση, δύναται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτών των προσώπων. Ανεξαρτήτως αν περιέχει μομφές κατά αυτών για σκοπιμότητα, μεροληψία ή δόλο στη λήψη αποφάσεων. Θεωρούμε ότι με το υπόμνημα αυτό, σας έχουμε πείσει ότι δεν υπάρχει καμία μομφή περί μεροληψίας, σκοπιμότητας ή δόλου εκ μέρους αξιωματούχων ή οργάνων της ΕΠΣΗ.

 

Εκείνο το οποίο απομένει να σας τεκμηριώσουμε, είναι ότι κατ’αντικειμενική κρίση, οι ανακοινώσεις αυτές, δεν μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των αξιωματούχων, ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων της ΕΠΣ Ηλείας και του κ. προέδρου της κ. Άρη Κουλούρη, ή έστω με την άλλη του ιδιότητα, αυτή του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

Η ανακοινώσεις μας (με εξαίρεση το σκέλος της πρώτης στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω), δεν επιδέχονται ουδεμία διαφορετική ερμηνεία, αλλά ακόμα και αν εννοιολογικά ή συντακτικά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο άλλο συμπέρασμα, δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη περί δόλου, μεροληψίας ή σκοπιμότητας, τέτοιας ώστε να βλάψει την τιμή και υπόληψη θεσμικών προσώπων ή οργάνων της Ενώσεώς μας, της οποίας αποτελούμε και εμείς μέλος.

Οι ανακοινώσεις μας, είναι το μοναδικό μας μέσο, να επικοινωνήσουμε με τους φιλάθλους μας, να καταστήσουμε κοινό τόπο τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε στα γήπεδα, να εκφράσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας. Σε καμία περίπτωση δεν ενέχουν δόλο ή σκοπιμότητα, να διαβάλλουν την τιμή ή την υπόληψη θεσμικών πρόσωπων ή επιτροπών, να υποκινήσουν βία, αφού εξάλλου είμαστε ερασιτέχνες. Ούτε  δε, ως ερασιτέχνες που είμαστε, ενέχουν άλλου είδους παραταξιακές σκοπιμότητες, ή γενικότερα στόχο  να προκαλέσουν δυσαρμονία και αναστάτωση στην ειρηνική και αδιασάλευτη πορεία του ποδοσφαίρου μας

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα