ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηλειακό ποδόσφαιρο: Πώς διαμορφώνεται το «ημερολόγιο»


Χωρίς καμία πλευρά να έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, δεδομένου ότι είναι πρόωρο και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα, ή έστω κι αν υπάρχουν, αυτά μεταβάλλονται, τη στιγμή αυτή, ο αρχικός σχεδιασμός και το «ημερολόγιο» των ποδοσφαιρικών συναντήσεων των ηλειακών ομάδων, μεταβάλλεται με βάση την αναστολή όλων των συναντήσεων σε Γ΄ Εθνική, Α1 κατηγορία, αλλά και στις άλλες δυο μικρότερες τοπικές κατηγορίες. Όπως βέβαια, διαφοροποίηση θα επιφέρει και στις ημερομηνίες του Κυπέλλου Ηλείας.

 

Ήδη με τα τωρινά δεδομένα, δεν μπορεί να διεξαχθεί την άλλη Τετάρτη, 18 Μαρτίου, ο επαναληπτικός Ημιτελικός μεταξύ σε Αλφειό και Παμουπρασιακό. Όπως βέβαια δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε ο πρώτος Ημιτελικός ανάμεσα σε Αίαντα και Δόξα.

Με δεδομένο ότι ο Παμβουπρασιακός, «χρωστάει» και ένα παιχνίδι για το Πρωτάθλημα, αυτό απέναντι στην Ερμονίδα, είναι πολύ πιθανό η ΕΠΟ να ορίσει το ματς αυτό για την Κυριακή 22 Μαΐου, όπως και τα άλλα δυο αναβληθέντα. Και να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα με την 23η αγωνιστική, στις 25 Μαρτίου (Τετάρτη). Σε μια τέτοια περίπτωση, το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου. Υπό προϋποθέσεις, εάν παίζουν ασταμάτητα από Κυριακή σε Τετάρτη, μπορεί να ολοκληρωθεί και στις 5 Απριλίου.

Στο διάστημα αυτό, θα έχει ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορία και οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου και αυτό. Μάλιστα, τίποτα δεν εμποδίζει τη διεξαγωγή και των Ημιτελικών μεταξύ Αίαντα-Δόξας, οπότε και να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Συμπερασματικά, ό,τι και να γίνει, ο Τελικός Κυπέλλου, δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν τις 12 Απριλίου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εάν κι εφόσον η ΕΠΣΗ έκανε τη “ντρίμπλα” να ορίσει τον Ημιτελικό Αλφειού-ΠΑΟΒ τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Όλα αυτά βέβαια πάντοτε σε θεωρητική βάση, καθώς η ΕΠΟ και η ΕΠΣΗ δεν έχουν ακόμα πάρει θέση και ούτε έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμα. Αυτό, θα μπορέσει να γίνει ανάλογα και με την πορεία της κατάστασης και τις όποιες αποφάσεις-οδηγίες ληφθούν από την Κυβέρνηση για τα προληπτικά μέτρα κατά του Κορωνοϊού.