17.1 C
Pýrgos
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ηχηρή παρέμβαση Κωνσταντόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας – Καυτά ερωτήματα προς όλους

spot_img

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κυριάρχησε η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος παράλληλα με τη κριτική που άσκησε, έθεσε και καυτά ερωτήματα για θέματα που απασχολούν τη κοινή γνώμη του Δήμου. Ξεκινώντας από το θέμα του Διυλιστηρίου, υπενθύμισε στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο ότι κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του το 2014, πλέον ως Δήμαρχος Ήλιδας,  υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει σε δύο μήνες το έργο και επιτέλους οι πολίτες θα έπιναν δωρεάν νερό από τις βρύσες τους. «Τελικά, 4 χρόνια μετά έχουμε φτάσει στο σημείο οι δημότες μας να λένε το νερό νεράκι και κανείς να μην μπορεί υπεύθυνα να μας ενημερώσει τι γίνεται με ένα έργο που έφτασε τα 20 εκατομμύρια για τη κατασκευή του».

Επίσης ζήτησε να μάθει για το εάν η δημοτική αρχή γνωρίζει τη σημερινή κατάσταση λεηλασίας και καταστροφής, στην οποία βρίσκεται το αναψυκτήριο στο Φράγμα και αν προτίθεται να κάνει κάτι για να περισώσει αυτό το χώρο αναψυχής. Τόνισε πως δεν μπορούμε να καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί τη Τεχνητή Λίμνη ως περιοχή φυσικού κάλλους και λίγα μέτρα δίπλα να υπάρχει αυτή η ντροπιαστική εικόνα του αναψυκτηρίου.

Επίσης τοποθετήθηκε για το θέμα του ΤΕΙ και σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αναδεικνύουν τη προχειρότητα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το όλο θέμα, χωρίς ο ίδιος να αντιλαμβάνεται εάν ο Δήμος έχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ή έστω διεκδίκησης μιας πανεπιστημιακής σχολής. Δεν παρέλειψε να ενημερώσει το σώμα αλλά και παράλληλα να καυτηριάσει το συμβάν με το τραυματισμό του φοιτητή λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο δρόμο και να επισημάνει πως όλα αυτά όχι μόνο απομακρύνουν τους φοιτητές στο να επιλέγουν την Αμαλιάδα, αλλά διαμορφώνουν και μια άκρως αρνητική εικόνα για τη πόλη μας.

Σχετικά με το θέμα των κλήσεων που απεστάλησαν στους πολίτες μετά από πολλά χρόνια από την ημέρα της παράβασης, αναρωτήθηκε εάν αυτό που δεν λειτουργεί σωστά είναι οι υπηρεσίες του Δήμου ή η Δημοτική Αρχή. Απορώντας με την άγνοια της σημερινής δημοτικής αρχής από το 2014 σχετικά με το θέμα αυτό, ρώτησε πως έφτασε σήμερα να ζητά να εισπράξει αυτά τα χρήματα, αφήνοντας  να περάσουν 4 χρόνια.  Πέρα από το θέμα ηθικής τάξεως είναι και θέμα αδυναμίας πολλών δημοτών να πληρώσουν όλα αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα και κάλεσε τη δημοτική αρχή να βρει μια λύση.

Καυτηρίασε την έλλειψη έργων στο Δήμο Ήλιδας κατά τη συζήτηση για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019  και απευθυνόμενος στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις εγκρίσεις χρηματοδότησης έργων , ενώ επισήμανε και την αδυναμία υλοποίησης από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου.  Για παράδειγμα ανέφερε ότι ακόμη και στο έργο της Ανάληψης τα μηχανήματα παραμένουν αδρανή και σκουριάζουν, ο εργολάβος δεν υπάρχει και το έργο δεν περατώνεται. «Επομένως για ποιο τεχνικό πρόγραμμα συζητάμε;» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ . Κωνσταντόπουλος.  Ακόμα και το θέμα  των χαλικιών για τους αγροτικούς δρόμους, θα περάσει από το ψιλό κόσκινο του εκλογικού συμφέροντος και ξαφνικά το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα δούμε να επιτελείται κοσμογονία από χαλικοστρώσεις σε χωριά του Δήμου μας.

Έθεσε και το θέμα που έχει προκύψει με τη  λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας, όπως τον ενημέρωσαν αρκετοί γονείς,  καθώς η δασκάλα λόγω προσωπικών της θεμάτων απουσιάζει τακτικά . Τέλος καυτηρίασε και τη κατάσταση του Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, όπου είναι εγκαταλελειμμένο και δεν ολοκληρώνεται η κατασκευή του. Τόνισε πως δεν αισθάνεται καθόλου υπερήφανος για αυτό που τα παιδιά του Γυμνασίου βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή το αίσθημα της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας από τους ιθύνοντες.

Τελειώνοντας τοποθετήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο για το πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή. Στην εισαγωγή του τόνισε πως δεν εκφράζει κάποια άποψη, την οποία άκουσε από κάποιον άλλον, αλλά έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια, η οποία είχε ως κύριο αντικείμενο τη παραγωγή ελαιολάδου, καταλαβαίνει και συμπονεί όλο τον κόσμο που φέτος στην κυριολεξία καταστράφηκε. Η ευθύνη  πέραν του Υπουργείου βαραίνει και την Περιφέρεια, όπου χωρίς σωστό σχεδιασμό, χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες  και κυρίως του χαμηλού ποσού που διατέθηκε για τις δακοκτονίες, φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Για τις δακοκτονίες, τόνισε, ότι αυτοί που πήραν τον διαγωνισμό να τις κάνουν, δεν γνώριζαν τις ιδιοκτησίες και λειτουργούσαν όπως ήθελαν, με αποτέλεσμα σε άλλα αγροτεμάχια να κάνουν δακοκτονία και σε γειτονικά όχι.

Δηλαδή είτε έκαναν δακοκτονία είτε όχι, είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης έθεσε το ερώτημα, ότι κατά την εισαγωγή φυτωρίων από την Ισπανία και το εξωτερικό τη τελευταία 5ετία, ποιός έλεγχε για μεταφορά και  αρρώστιες; Κάλεσε τους αγροτικούς συλλόγους να είναι πιο δραστήριοι στη πρόληψη και πιο κοντά στους αγρότες με σχέδιο και προγραμματισμό και όχι μόνο να τρέχουν για ενισχύσεις όταν υπάρχει θέμα καταστροφή της παραγωγής.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα