26.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηχηρό μήνυμα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ηλείας

  • 20
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Τα λέει όλα!!

Ηχηρό μήνυμα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ηλείας.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει: « να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω.»

Οι πολίτες φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη των πολιτικών τους επιλογών στην Ηλεία.

Όπως πολλοί συμπολίτες μου, αναλογιζόμενοι την τοπική ιστορία και πραγματική σήμερα εικόνα του τόπου μας της Ηλείας, η μνήμη μου σίγουρα στέκεται σε ολέθριες επιλογές είτε εγκληματικές αδιαφορίες και λάθη συγκεκριμένων κυρίως τοπικών αρχόντων που στο όνομα του άκρατου κομματισμού είτε προσωπικών επιδιώξεων οδήγησαν τον τόπο μας στην καταστροφή και στη στασιμότητα.

Περιοδεύω συνεχώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του νομού μας, παρατηρώ και συλλογίζομαι ποια είναι τα έργα και οι ημέρες των τοπικών ηγετών που πέρασαν από την Ηλεία μας και καταλήγω όπως όλοι μας ότι είδαν, απήλθαν και αδιαφόρησαν και για αυτό σήμερα κάνοντας τον απολογισμό βλέπουμε ένα απέραντο χαλί …. σε υποδομές,  στον πρωτογενή αγροτικό τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, το βιοτικό επίπεδο του Ηλείου, στην υγεία, στις μεταφορές κλπ.

Κι αναρωτιέμαι υπάρχει καλύτερο αύριο για την Ηλεία;

Η είσοδος κάθε νέου έτους μας γεμίζει από Ελπίδα ότι το νέο έτος οι προσδοκίες μας θα πραγματοποιηθούν. Τελικά οι προσδοκίες μας θα λάβουν ποτέ «σάρκα και οστά» ή θα αποτελούν πάντα ένα φαύλο κύκλο;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου παρατηρώ ότι ίδια πρόσωπα κρατούν σφιχτά τις καρέκλες και τα ηνία του νομού μας χωρίς αυτοκριτική είτε βρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε αποτελούν τους τοπικούς ηγέτες.

Προσπάθησα να διαχειριστώ την τελευταία δεκαετία κυρίως σε προσωπικό επίπεδο κάποια σημαντικά θέματα του νομού μας και αυτό που διαπίστωσα και αντιμετώπισα μεταβαίνοντας και συζητώντας στην κεντρική εξουσία ήταν η εξωφρενική και παράλογη αγωνία ανταγωνισμού των τοπικών πολιτικών αρχόντων του νομού μας : Αφού δεν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε το πολεμάω να μην το κάνει κανένας.

Σίγουρα η μέθη της εξουσίας στην πολιτική και ιδίως σε πρόσωπα κομματικής ιδεοληψίας, ανικανότητας, νεόκοπους και άπειρους είναι έκδηλη και γίνεται επικίνδυνη και προβληματική για τον τόπο και τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς όμως ουδείς λογοδοτεί ……καθώς καλά κρατεί το διαπροσωπικό αλισβερίσι.

Σίγουρα πολίτες φέρει στο ακέραιο την ευθύνη των πολιτικών επιλογών του. Σαφώς και σημαντική ευθύνη φέρουν και τα ΜΜΕ, που στρέφουν την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία επιλέγουν να προβάλλουν.

Ο Τοπικός Τύπος στήριξε, ανέδειξε, πρόβαλε και πέρασε στη συνείδηση των πολιτών επί δεκαετίες πρόσωπα χωρίς όμως εν τέλει την αντίστοιχη κριτική και τον απολογισμό για τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών που με πάθος στήριζε.

Μία ανασκόπηση αρκεί για να καταλάβεις τι έχει συμβεί επί δεκαετίες στην Ηλεία.

Τόμοι σελίδων έχουν γραφτεί στον τοπικό τύπο και ολοσέλιδες παρουσιάσεις με δηλώσεις, ευχολόγια, φωτογραφικά πλάνα και κομματικές κορώνες για πλήθος προβλημάτων του νομού μας που όμως σήμερα ακόμα εν έτη 2019 βρίσκονται απέναντί μας εν αναμονή και ζητούν λύση.

Στον τομέα υποδομών: το κεντρικό οδικό δίκτυο ανύπαρκτο, με τον  κεντρικό άξονα Πάτρα-Πύργος να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα με πολιτικούς διαξιφισμούς και πάλι αλλά ουδείς κάνει αυτοκριτική.

Στον τομέα μεταφορών:  θυμάμαι προ δεκαετίας όπου κάποιοι έσκιζαν τα ιμάτια τους για τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στην 117ΠΜ και όταν τότε τόνιζα ότι δεν θα υπάρξει λύση με τον τρόπο που προσέγγιζαν το θέμα, κάποιοι επέμεναν μόνο και μόνο για να συντηρούν την πολιτική τους ύπαρξη στο νομό.

Επίσης, θυμάμαι τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης του σιδηροδρόμου με βαρύγδουπες δηλώσεις και τελικά  καταλήξαμε να καταργηθεί εντελώς η σιδηροδρομική σύνδεση του νομού μας.

Στον τομέα υγείας: κάποιοι προτάσσοντας την προσωπική τους πολιτική και κομματική ισχύ , δημιούργησαν σε παντελώς ακατάλληλη τοποθεσία  (σε βάλτο) το Νομαρχιακό Νοσοκομείο με ότι αυτό συνεπάγεται σήμερα για το νομό μας και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στον τομέα καθαριότητας: η Ηλεία απέκτησε μείζον θέμα αποκομιδής και διαχείρισης σκουπιδιών με κάποιους να στηρίζουν ολόκληρες πολιτικές καριέρες πάνω στο θέμα αυτό για το οποίο μια λύση οριστική δεν έχει βρεθεί, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανήθηκαν και εξακολουθούν να δαπανούνται για το ζήτημα αυτό.

Κοιτάζοντας όλα αυτά, συμφωνούμε λοιπόν όλοι ότι φταίνε αποκλειστικά οι πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες του νομού μας;

Άρα εμείς ως πολίτες δεν έχουμε καμία ευθύνη για το έγκλημα.

Κι όμως έχουμε. Και μάλιστα στο ακέραιο. Γιατί;

Γιατί ως πολίτες – ψηφοφόροι επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος επιλέγοντας και ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα και περιμένοντας άλλα αποτελέσματα.

Γιατί ο καθένας ψηφίζει χωρίς να κρίνει την αξία, την προσωπικότητα, την προσφορά, τον ζήλο, το ενδιαφέρον, την επαγγελματική κατάρτιση και την πορεία του υποψηφίου.

Γιατί ο καθένας ψηφίζει αυτόν που βλέπει να τριγυρνάει από μνημόσυνο σε μνημόσυνο και από πανηγύρι σε πανηγύρι.

Γιατί ο καθένας ψηφίζει με βάση αυτόν που θα του κάνει το προσωπικό του συμφέρον.ι.

Γιατί ο καθένας ψηφίζει αυτόν που ακόμη και αν του ξεγελάσει τα παιδιά για 6 -8 μήνες με σύμβαση κι ας μείνει μετά άνεργο πάλι.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας.

Πιστεύω στην υγιή πολιτική ζωή. Πιστεύω ότι πλέον ο πολίτης της Ηλείας θα αναλάβει πραγματικά στο ακέραιο την ευθύνη της επιλογής του με την ψήφο του είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης των δήμων,της περιφέρειας είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, την Ηλεία.

Πιστεύω ότι οι πολίτες θα ξεπεράσουν τα στεγανά και με ωριμότητα θα ψηφίσουν πρόσωπα με γνώμονα όχι ποιοι έχουν την καρέκλα του βουλευτή, του δημάρχου έως σήμερα αλλά θα κάνουν την υπέρβαση και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα αξιολογώντας την εν γένει προσφορά τους, τη γνώση τους, κρίνοντας τις θέσεις τους για τα προβλήματα και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και την εν γένει παρουσία τους, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας και πορείας για την Ηλεία.

Το 2019 είναι ένα έτος εκλογικό και σταθμός για την επόμενη μέρα της χώρας και προσωπικά πιστεύω καθότι είμαι αισιόδοξος και της Ηλείας.

Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο σε επίπεδο Δήμου, σε επίπεδο περιφέρειας , σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας.

Απαιτείται ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη, σεβασμός και κυρίως φιλότιμο και αλήθεια από όσους ασχολούνται είτε επιδιώκουν να ασχοληθούν με τα κοινά και την πολιτική πρωτίστως.

Καλή χρονιά!

  • 20
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα