ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η άποψη των παικτών της Δόξας μετά τον τρόπο που τους στερήθηκε ο τίτλος-Ανακοίνωση του Δ.Σ. των Αετών

  • 41
    Shares

Αν υπάρχουν πιο αδικημένοι από όλη αυτή την ιστορία με το lockdown και την απόφαση για πρόωρο τερματισμό και των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως έγινε με όλα τα πρωταθλήματα, αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους ποδοσφαιριστές της Δόξας, τη γνώμη των οποίων ζητήσαμε σήμερα. Στο μεταξύ, η διοίκηση των Αετών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη λήξη της σεζόν, μέσα από την οποία ζητάει τη στήριξη των φορέων του ποδοσφαίρου προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. 

 

Ήταν οι πρωταγωνιστές στην κορυφαία πορεία της ομάδας στα τελευταία πέντε χρόνια, έφτασαν να διεκδικούν το νταμπλ, αλλά στερούνται την άνοδο, επειδή συγκυριακά, τη στιγμή που διακόπηκε το Πρωτάθλημα, βρίσκονταν στη δεύτερη θέση. Μιλήσαμε με τέσσερις ποδοσφαιριστές των Αετών, τον αρχηγό Κώστα Δημητρόπουλο, τον Ηλία Παπαδάτο, τον Γιώργο Πολίτη και τον Θανάση Καλογερόπουλο. Και οι τέσσερις συμφώνησαν ότι η σεζόν στη Δόξα είναι πετυχημένη. Ο Αίας δίκαια βρισκόταν στην πρώτη θέση μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά η Δόξα μπορούσε να φτάσει στον τίτλο, πράγμα το οποίο τελικά δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν εκτός από υπόθεση, γινόταν και πραγματικότητα.

 

Κώστας Δημητρόπουλος: «Ήμασταν ένας εκ των δυο διεκδικητών»  

«Με αυτό που συνέβη, δεν μπορούσε να κάνει κανένας τίποτα. Προέχει η υγεία όλων των αθλητών και όλου του κόσμου. Ο Αίας είχε και αυτός πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν οι δυο διεκδικητές. Θα έχουμε να θυμόμαστε ότι η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες, κατάφερε να έχει μπει ο Μάρτιος και να διεκδικεί δυο τίτλους. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό νομίζω λέει πάρα πολλά».

 

Ηλίας Παπαδάτος: «Είχαμε πολλές ελπίδες για το νταμπλ»

«Η σεζόν ξεκίνησε λίγο περίεργα. Η χρονιά ξεκίνησε με κάποιους παίκτες, στην πορεία ήρθαν κάποιοι άλλοι. Είχε αλλάξει και το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Όμως όσο περνούσε ο καιρός, μέσα από τη δουλειά, ερχόταν η βελτίωση. Γινόμασταν όλο και περισσότερο ομάδα. Αν ολοκληρωνόταν η σεζόν, είχαμε πολλές ελπίδες να πάρουμε ακόμα και το νταμπλ. Βέβαια όλα αυτά θα μείνουν στα λόγια, γιατί κανένας δεν θα μάθει τί θα συνέβαινε τελικά, αφού δεν παίξαμε. Σίγουρα μας αφήνει μια πικρία. Αν και ο Αίας είχε πολύ καλή ομάδα και ήταν δίκαια πρώτος και αήττητος, αλλά θεωρώ ότι η διαφορά θα μειωνόταν και στα Πλέι Οφ, θα γινόταν αμφίρροπη μάχη. Δίκαιο και άδικο δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση. Για μένα πολύ σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση να βγει πρωταθλητής ο πρώτος, καθώς ήταν και η εύκολη λύση, αλλά σίγουρα μόνο δίκαιο δεν ήταν κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον από τα στιγμή που η διαφορά μας ήταν μόλις τέσσερις βαθμούς και ακολουθούσαν και Πλέι Οφ».

 

Γιώργος Πολίτης: «Μια σεζόν που μου χάρισε ευχαρίστηση»

«Προσωπικά η σεζόν που πέρασε μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Αγωνίστηκα σε μια ομάδα που ήταν μια παρέα, με ωραίο κλίμα όλοι μαζί. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες. Αγωνιστικά η ομάδα πήγε μια χαρά και διεκδικούσε και τους δυο στόχους. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι. Σίγουρα θα θέλαμε να παίξουμε τα μπαράζ, γιατί όλη η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, με κόσμο, με σασπένς. Η χρονιά μπορώ να πω ότι για μας πήγε όπως είχε σχεδιαστεί. Δεν είχαμε σαν στόχο το πρωτάθλημα, αλλά να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Αυτή μας βγήκε και διεκδικούσαμε στο τέλος και την άνοδο. Ναι μεν εμείς θέλαμε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα, όμως από τη στιγμή που διακόπηκε το Πρωτάθλημα, δεν θα ήταν εύκολο να παίξουμε το καλοκαίρι τη συνέχεια. Και να συνεχιζόταν το Πρωτάθλημα, δεν θα ήταν οι ομάδες στην ίδια κατάσταση, θα είχαν χαθεί όλα. Το καλύτερο θα ήταν να μην σταματήσει το Πρωτάθλημα. Ο Αίας ήταν δίκαια πρώτος, αλλά στα μπαράζ θα μπορούσε να ανατραπεί η κατάσταση. Η Δόξα βρισκόταν πολύ κοντά».

 

Θανάσης Καλογερόπουλος: «Περνούσαμε καλά και παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο»

«Όλα θα μπορούσαν να γίνουν στη σεζόν. Περνούσαμε καλά, παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και είχαμε πολλές πιθανότητες να χτυπήσουμε το νταμπλ. Πίστευα στους συμπαίκτες μου και ήθελα να τα παίξουμε τα παιχνίδια. Τον Αύγουστο για να συνεχίζαμε, χρειαζόταν χρόνος για προετοιμασία. Τα παιχνίδια έπρεπε να γίνουν, όμως πάνω απ΄όλα βρίσκεται η υγεία».

Ανακοίνωση της Δόξας

Το Δ.Σ. της Δόξας Ν. Μανολάδας, με αφορμή την πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν, εξέδωσε ανακοίνωση. Η ανακοίνωση των «Αετών» αναφέρει:

«Η ΕΠΟ μέσω συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ΄ Εθνικής, να επικυρώσει τις βαθμολογίες στην ημερομηνία που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα και να βαφτίσει πρωταθλήτριες τις ομάδες που βρίσκονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στις πρώτες θέσεις. Καθώς επίσης και να βαφτίσει Κυπελλούχο, μέσω κλήρωσης.

Η επόμενη μέρα της Γ΄ Εθνικής και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, προβλέπεται αγωνιώδης, αναμένοντας τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στα μέσα Μαΐου (εδώ γελάνε).

Κύριοι και μόνο ότι έχει αναφερθεί ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος, 2020-21, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, σε ανοιχτά γήπεδα που η συμμετοχή του κόσμου είναι ούτως ή άλλως μικρή ακόμα και στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θα έπρεπε ήδη να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η κάλυψη των εξοδολογίων, των υγειονομικών υπηρεσιών, της έκδοσης δελτίων, της κάλυψης διαιτησιών κ.λπ.

Παράγοντες να ξοδεύουν τόσα χρήματα, εθελοντικά, χωρίς έσοδα και χωρίς κανέναν προγραμματισμό εκ μέρους σας, θα είναι δύσκολο να βρείτε, όσο κι αν έχουμε την ανάγκη, την αγάπη και το μεράκι να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τα παιδιά μας, τους αθλητές μας και γενικά το ποδόσφαιρο σε αυτές τις ερασιτεχνικές κατηγορίες που βγάζουν υγεία και θα πρέπει να είναι το σκαλοπάτι για το αύριο αυτών που έχουν ένα όνειρο για τη ζωή τους.

Εμείς σαν Δ.Σ. της Δόξας Νέας Μανολάδας, είμαστε περήφανοι για τον προπονητή μας, τους ποδοσφαιριστές μας, τον κόσμο μας που μας βοήθησε με την παρουσία του και με την στήριξή τους, ηθικά και υλικά, για να έχουμε την παρουσία που είχαμε σε ένα ομολογουμένως δύσκολο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας μια ομάδα που έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και ήταν μέσα στους στόχους της, έχοντας φορμαριστεί την κατάλληλη περίοδο, ώστε να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνετέλεσαν στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος που έφερε ξανά τον κόσμο στα γήπεδα. Δηλαδή παράγοντες, προπονητές, αθλητές, διαιτητές κ.λπ.».

 


  • 41
    Shares