Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Η ΑΕΛ και ο ηλειακός στίβος πενθούν για την απώλεια του Δημήτρη Χριστοφίδη

spot_img

Ένας σκαπανέας του ηλειακού κλασικού αθλητισμού, ο Δημήτρης Χριστοφίδης, έφυγε από τη ζωή. Ένας από τους συνιδρυτές της ΑΕ Λεχαινών, ενός από τα παλαιότερα ηλειακά σωματεία σον στίβο.

Με ανακοίνωσή της η ΑΕ Λεχαινών ανέφερε:

«Η οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών σήμερα αποχαιρετά το Δημήτρη Χριστοφίδη. Ο Δημήτρης ήταν πρακτικά ένας από τους τέσσερις οραματιστές της δημιουργίας της ομάδας και της διάδοσης ολυμπιακών αθλημάτων στα Λεχαινά. (η κάτω φωτογραφία είναι από το ιδρυτικό καταστατικό της ΑΕΛ του 1981). Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ της ομάδας, όπως και πρόεδρος, αλλά και μέχρι τώρα μας στήριζε όπως μπορούσε (η επάνω φωτό είναι από την εθελοντική συμμετοχή του σε αγώνα δρόμου που διοργανώσαμε το 2018). Το ΔΣ θα καταθέσει ένα χρηματικό ποσό στο χαμόγελο του παιδιού στη μνήμη του κι επιφυλάσσεται με το τέλος της πανδημίας να τον τιμήσει όπως του αξίζει. Επίσης το ΔΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο μέλος μας και γιο του Χάρη, όπως και στην οικογένειά του.

Όμως δε μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτό. Σχεδόν όλοι από εμάς υπήρξαμε μαθητές του. Όσοι ασχοληθήκαμε λίγο πιο συστηματικά με τον αθλητισμό, τον ζήσαμε ως προπονητή, φίλαθλο, σύμβουλο και συμπαραστάτη. Τον αγαπήσαμε για το χιούμορ του, για το πάθος του με ότι καταπιανόταν, γιατί ήταν αυτό που λέμε ένας καλός άνθρωπος. Μας παρακολουθούσε μέχρι το τέλος, πάντα διακριτικά και με πολύ αγάπη κι ακόμα κι οι πιο στενοί, που είχαμε παραπάνω θάρρος, όταν ζητάγαμε τη συμβουλή του, νοιώθαμε την έννοια του πρωτίστως, να μη μας δεσμεύσει, να μας αφήσει να πετάξουμε μόνοι μας.

Από μια ευτυχή συγκυρία για τον τόπο μας βρέθηκε ”σώγαμπρος” στα Λεχαινά κι αυτό το οφείλουμε στην αγαπημένη του -και μας- σύζυγό του Ευανθία, μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε, έζησε μαζί μας και μας προσέφερε την ποιότητα του χαρακτήρα του, την επιστήμη του, που τη δίδαξε με πάθος σε δυο γενιές, τον κοσμοπολιτισμό του. Μας έμαθε ν’ αγαπάμε τον αθλητισμό ως συμπλήρωμα της ψυχής μας κι όχι ως αυτοσκοπό. Ήταν πάντα πρόθυμος, ν’ ακούσει και να προβληματιστεί για την αντίθετη άποψη, να ψάξει για τη συναίνεση. Όλα αυτά θα μας λείψουν, όπως θα λείψουν κι από την κοινωνία των Λεχαινών.

Να είσαι καλά, όπου κι αν είσαι».

 

Η ΑΕΛ και ο ηλειακός στίβος πενθούν για την απώλεια του Δημήτρη Χριστοφίδη

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα