11.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ Κου ΛΥΜΠΕΡΗ

spot_img

Δυστυχώς, φίλοι συμπολίτες, κάποιοι στον Δήμο μας, δεν συνειδητοποιούν σε τι πολιτικούς καιρούς ζούμε και ακόμα χειρότερα, σε ποιές επικίνδυνες νέες εποχές θέλουν να μας σύρουν, κυριευμένοι από τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, να ανακτήσουν τις θέσεις που κατείχαν επί 16 συναπτά έτη, με αδιαφανείς χειρισμούς, και ταλαιπωρώντας έως τώρα τους δημότες και τον Δήμο μας. Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στο απαράδεκτο ύφος, λόγο και προσέγγιση του πρώην Δημάρχου, καθώς και στις θρασύδειλες τακτικές του, που δεν τον τιμούν ως πρώην Πρώτο Πολίτη του Δήμου, αλλά και δεν συνάδουν με το επίπεδο ενός ανθρώπου της επιστήμης και του πνεύματος.

Τακτικές εναντίον των Δημοκρατικών Θεσμών όπου υπηρέτησε και που ζητά πάλι να υπηρετήσει. Διότι, να του υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά, μετά τις χθεσινές αποτυχημένες “θεατράλε” προσπάθειες του να κερδίσει εντυπώσεις, πως οι Δημοκρατικοί Θεσμοί προϋποθέτουν αξίες, ενότητα, διάλογο και όχι ακρότητες, μισαλλοδοξίες, μηχανορραφίες και ψευτιές. Αυτά αποτελούν μέγιστη προσβολή για την Δημοκρατία και του πολίτες.

Συμπεριφορές που υιοθετεί ο πρώην Δήμαρχος, ανήκουν σε άλλες εποχές, παραπέμποντας σε κείνες του πεζοδρομίου και που αποκαλύπτουν και προδίδουν την ανικανότητα του να διαπραγματευτεί το μέλλον του Δήμου μας και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του. Στην χθεσινή μας συνάντηση, εμείς ακούσαμε και πάλι πολύ προσεκτικά, όπως πάντα κάνουμε, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των φοιτητών μας, που γνωρίζουμε απόλυτα άλλωστε, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατική Τοπική Αρχή με ενωτικό πνεύμα και θέληση επίλυσης κάθε θέματος.

Καλό είναι λοιπόν, να μάθουν οι συμπολίτες και φοιτητές του Δήμου μας τα εξής: • Έχει δρομολογηθεί η επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου για φωτισμό στην περιοχή των ΤΕΙ στην πόλη μας. • Σχετικά με το θέμα που τέθηκε από τους φοιτητές μας χθες για την παροχή νοσοκομειακής μέριμνας, να υπενθυμίσουμε, τονίζοντας, πως απαιτείται κοινός σχεδιασμός, ομοψυχία και νηφαλιότητα. • Αναφορικά με τα 7 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση των ΤΕΙ της πόλης μας, θέμα που ξανά ήρθε χθες στο προσκήνιο, ο Δήμαρχος μας, υπενθύμισε, ότι δεν ανήκαν ΠΟΤΕ στον προϋπολογισμό του Δήμου μας αλλά στο ΑΤΕΙ Πατρών, και μόνο με συγκεκριμένες μελέτες και σχεδιασμό θα μπορούσαμε να τα απορροφήσουμε.

Αυτό όμως δεν συνέβη, διότι ο πρώην Δήμαρχος φρόντισε να σχεδιάσει μελέτες “μαϊμού”, ανίκανες να ανταποκριθούν στα δεδομένα που χρειάζονταν. Σε αυτό το σημείο των λόγων του Δημάρχου μας, με αναλυτικά στοιχεία και εξηγήσεις που παρέθετε ενώπιον των φοιτητών και του πρώην Δημάρχου, ο κύριος Λυμπέρης μη αντέχοντας τον πολιτισμένο, ήρεμο διάλογο ή ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ Η ΑΛΉΘΕΙΑ έριξε “άρον – άρον” αυλαία στον φθηνό θεατρινισμό του, με αποκορύφωμα να χάσει την ψυχραιμία του, να εκφράζεται με πεζοδρομιακούς όρους και ύφος και να αποχωρίσει τρεπόμενος “εις άτακτον φυγήν”.

Οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας όμως μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια και να αποφασίσουν σχετικά με το ποιός είναι ικανός να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους. Άλλωστε, η αλήθεια είναι αυτή που υπερισχύει και φέρνει πάντα τη νίκη. Μια νίκη, όπως αυτή που διαφαίνεται στον ορίζοντα για το Δήμο μας, που μαζί με όλους τους παραγωγικούς συμπολίτες μας οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε μεθοδικά, με σκοπό να θέσουμε γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουμε και θα διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας, κληροδοτώντας το, ως έχουμε χρέος, στις επόμενες γενιές.

Πρόκειται για μια τρανή νίκη, η οποία επιτεύχθηκε με επιμονή, εντιμότητα και ειλικρίνεια, εκ μέρους του Δήμου μας και των δημοτών μας, και η οποία τελικά, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξελίξεις, δικαιώνει τους αγώνες μας για άλλη μια φορά. Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσαν οι βουλευτές Ηλείας κ. Μπαξεβανάκης καθώς και κ. Σαλτάρη, μετά τη συνάντηση των βουλευτών Ηλείας με το κ. Γαβρόγλου, η σύνδεση του Πανεπιστημίου Πατρών με τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ομοίως, θα πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένη και η αναβάθμιση του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Αμαλιάδας, σε Γεωπονική Σχολή, ανήκουσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Καθώς φαίνεται, το σχέδιο νόμου δρομολογείται να κατατεθεί στη βουλή στις 18 Απριλίου. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για το δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, η πραγματοποίηση του οποίου θα φέρει τη νίκη, νίκη που χειρίστηκε επιδέξια ο Δήμαρχος μας κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος, με συνεχείς οχλήσεις και συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας, με δυναμικότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το δίκαιο αίτημα όλων των συμπολιτών μας τέθηκε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο των επιδιώξεων του Δήμου μας, σχετικά με την παραμονή και αναβάθμιση των ΤΕΙ της πόλης μας. Άλλωστε, αυτό προαναγγέλθηκε και δια στόματος Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πάτρας.

Αξίζει, επίσης, να τονίσουμε, πως αυτή η νίκη, μας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας νέων βάσεων ανάπτυξης και στον Αγροτικό Τομέα, και μάλιστα εντός νέων σύγχρονων πλαισίων και μορφών συνεργασίας με απώτερο σκοπό την “έξυπνη” και βιώσιμη ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα, και κατά προέκταση, ενός σύγχρονου, αυτοδύναμου, πρωτοποριακού Δήμου αντάξιο των απαιτήσεων των πολιτών του, αλλά και της σύγχρονης εποχής του.. Εμείς παραλάβαμε ΤΕΙ και τα αναβαθμίσαμε σε ΑΕΙ. Ήλιδα, Νέα Μέρα, κάθε μέρα, για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργία.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα