ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η Αμαλιάδα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο (βίντεο)

  • 1.3K
    Shares

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, αλλά και με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, γιόρτασε σήμερα η πόλη της Αμαλιάδας τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και Πολυαρχερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού,  του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και των Επίσκοπων Μεσαορίας (Κύπρου) κ. Γρηγόριο, Θαυμακού κ. Ιάκωβο και Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Αμαλιάδας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αμαλιάδας και στρατιωτικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος και το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας και Αγροτικής Πολιτικής κ.κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και Θοδωρής Βασιλόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Ενόπλων Δυνάμεων και πολλοί ακόμα.

Το μεσημέρι, τελέστηκε  επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.


  • 1.3K
    Shares