25.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ έχει θέσει την Αρχαία Ήλιδα στο επίκεντρο

spot_img

Προτεινόμενα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, από την αρχή της δημοτικής θητείας, έχει καταθέσει σε όλους τους τόνους και αταλάντευτα, την άποψη και αδιαπραγμάτευτη θέση, ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Ήλιδας, βασίζεται σε τρεις κύριους άξονες που είναι…

1ον): Οι οργανωμένες και συστηματικές Ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα  

2ον): Ο δρόμος Χάβαρι – Αρχαία Ήλιδα   

3ον): Η ανάδειξη των Ολυμπιακών Μονοπατιών της αρχαιότητας.   

–  «Ήλιδα – Ολυμπία – Ηλεία», αυτός είναι ο πολιτισμικός άξονας.

Σ’ αυτή τη βάση ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, θέλησε να συμβάλει με την ψήφο του στα έργα επέκτασης της «Οικοτουριστικής Διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», στη βάση αιτήματος της Συμπολιτείας Ολυμπίας σε σχέση με το πρόγραμμα Leader, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20-07-2018.

Όσον αφορά το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Ήλιδα που ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, έχει θέσει κατά κόρον, ακόμη είμαστε σε αναμονή, βάσει και των τελευταίων εξαγγελιών του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, μετά από μια ακόμη αναφορά του κ. Νίκου Διαμαντόπουλου στη σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, στις 29-06-2018.

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος ακόμη, αφού υπερψήφισε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την «Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση Ντανασέϊκα Τ.Κ. Χαβαρίου και Άμμος Τ.Κ. Αρχαίας Ήλιδας, Δήμου Ήλιδας», βάσει σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις θερινές τακτικές συνεδριάσεις του Σώματος και στη βάση όσων ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στις 06-08-2018, προέβη κατόπιν, στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο δρόμος Χάβαρι – Αρχαία Ήλιδα, υπήρξε μια από τις βασικές προτάσεις που έχει θέσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ επανειλημμένως από την αρχή της δημοτικής θητείας και σε κάθε επίπεδο. Είναι προφανές πως η στρατηγική μας, οδήγησε την Δημοτική Αρχή στην επιλογή αυτής της οδικής σύνδεσης, αφού πλέον δεν μπορούσε να βρει καμία δικαιολογία αποφυγής και εν όψει μάλιστα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.

Η νυν δημοτική Αρχή κάνει αυτό που μπορεί. Με άλλα λόγια… αυτό μπορεί, αυτό κάνει! Από τη στιγμή που η δημοτική Αρχή Ήλιδας δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες εξαγγελίες της, για να ωριμάσει το έργο της βελτιωμένης χάραξης. Εμείς επικροτούμε αυτό που γίνεται και δεν μεμψιμοιρούμε για ‘κείνο που δεν γίνεται. Άλλωστε και η προηγούμενη δημοτική Αρχή, με τέσσερις θητείες, το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι μια προμελέτη. Είτε στη νέα – βελτιωμένη χάραξη είτε στην παλιά – υπάρχουσα, τ’ όραμα για την οδική σύνδεση «Αμαλιάδα – Χάβαρι – Ήλιδα», εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι να γίνει πραγματικότητα, όπως όμως αρμόζει και πρέπει σε μια τέτοια προοπτική. Συμβιβασμοί δεν χωρούν.

Αλίμονο λοιπόν, αν μια Δημοτική Αρχή περιμένει περιφερειακά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, για να φτιάξει έναν αγροτικό δρόμο, ώστε οι άνθρωποι να πηγαίνουν στα χωράφια τους, προκειμένου να βγάλουν το ψωμί τους. Τόσα χρόνια τί κάνουν οι διαχειριστές της εξουσίας που περηφανεύονται για έργα εκατομμυρίων ευρώ και οι αγρότες δεν έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους; Αυτό συνιστά Πολιτισμό και όχι οι κοσμικότητες και οι βιτρίνες.

Τέλος και αναφορικά με την Αρχαία Ήλιδα που για την Ανεξαρτησία της νέας γενιάς, αποτελεί το πολιτισμικό επίκεντρο, επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει επανειλημμένως, θεσμικά και δημόσια, από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου που διανύουμε. Η αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μας, σε πολιτισμικό επίπεδο, συνίσταται στις Ανασκαφές στην Αρχαία Ήλιδα, στην οδική σύνδεση Χάβαρι – Αρχαία Ήλιδα και στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Μονοπατιών της αρχαιότητας. Είμαι πεπεισμένος ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει, γιατί διαβλέψαμε χθες, αυτό που χρειάζεται το Αύριο. Ο πολιτισμικός άξονας είναι ενιαίος και ξεκάθαρος: Ήλιδα – Ολυμπία – Ηλεία»!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα