13 C
Pýrgos
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

spot_img

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, η 3η δημοτική παράταξη Ήλιδας, ενημερώνει το λαό τού Δήμου Ήλιδας, ότι μέσω του Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Διαμαντόπουλου, στην τακτική συνεδρίαση του Σώματος για το μήνα Απρίλιο, τη Δευτέρα στις 30-04-2018, έθεσε, μεταξύ άλλων, τα εξής ζητήματα:

– 1). Αποκατάσταση και επίλυση προβλημάτων στο δρόμο «Δουναίικα – Αγία Μαρίνα», μετά από σχετικό αίτημα στελεχών της Ανεξαρτησίας, από την Τ.Κ. Δουναιΐκων. Αφού υπάρχει διάβρωση και καθίζηση στον συγκεκριμένο δρόμο από καιρό, όπου χρήζει άμεσων αλλά και σοβαρών παρεμβάσεων, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου. Άλλωστε, η επικινδυνότητα για την ασφάλεια των διερχομένων, είναι προφανής, αφού έχουν αποκολληθεί και υποχωρήσει (αυτούσια) μέρη του δρόμου. Είναι απαραίτητη όμως, η τεχνική διευθέτηση για την καταλληλότητα των αυλάκων, όσον αφορά την ομαλή ροή των υδάτων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική και οριστική λύση για την εν λόγω οδική αρτηρία.

– 2). Θέση για το εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόταση για ΕΝΙΑΙΑ και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ψηφοδέλτια. Δηλαδή να μπορούν οι πολίτες, να επιλέγουν από ένα ψηφοδέλτιο των υποψηφίων δημάρχων, από άλλο των δημοτικών συμβούλων και από άλλο των τοπικών συμβούλων. Με αναφορά φυσικά όλων των υποψηφίων, στα όποια αυτοδιοικητικά σχήματά τους, επί του ψηφοδελτίου, της όποιας γεωγραφικής κλίμακας. Και εκλογή αντιστοίχως των ατόμων, με βάση τα ποσοστά τού κάθε συνδυασμού, φυσικά υπό τον επικεφαλής του. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απαραίτητη η ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ των δημοτικών συνδυασμών από τα τοπικά ψηφοδέλτια. Η αλλαγή σε μια τέτοια βάση, όσον αφορά το εκλογικό σύστημα, είναι αναγκαία. Επίσης, η κατάργηση της Β’ Κυριακής που φέρεται να τίθεται τις τελευταίες ημέρες, είναι ζήτημα που ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, είχε θέσει δημοσίως, πολλά χρόνια πριν.

– 3). Αξιοποίηση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όσον αφορά ΎΔΡΕΥΣΗ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Κοινοτήτων. Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, αφού πρόκειται για θέματα απόλυτης σημασίας, σχετικά με την υγεία και την καθημερινότητα των ανθρώπων – πολιτών. Αφορά τη βελτίωση της ίδιας της ζωής, σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

– 4). Απελευθέρωση Πεζοδρομίων, ως ζήτημα εξαιρετικής και πρωταρχικής σημασίας. Έλεος πια με τις αυθαιρεσίες και τις καταλήψεις πεζοδρομίων. Δεν πάει άλλο… με την κατάσταση που επικρατεί. Δεν μπορούν οι πεζοί να περπατήσουν. Αναφέρθηκαν ενδεικτικά και συγκεκριμένα παραδείγματα, επί των οδών Ρήγα Φεραίου, Πύρρωνος και Ελευθερίου Βενιζέλου, όσον αφορά την Αμαλιάδα. Έκκληση στη Δημοτική Αρχή Ήλιδας, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της. Χρειάζονται αποτελέσματα. Αλίμονο αν ένας άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στο πεζοδρόμιο. Η παρέμβαση της Ανεξαρτησίας, έγινε εξ αφορμής θέματος, σχετικού με τις λωρίδες για την όδευση τυφλών συνανθρώπων μας, στα πεζοδρόμια.

– 5). Πρόταση διερεύνησης και μέτρησης (ηλεκτρομαγνητικής) ακτινοβολίας, πρωτίστως, από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τους σταθμούς βάσεων, ανάλογων ή συναφών μηχανισμών, αλλά και ασύρματων δικτύων και λοιπών ζεύξεων, για την αποφυγή προβλημάτων, ως προς την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Διερεύνηση κάλυψης και διασφάλισης προϋποθέσεων και τήρησης προδιαγραφών και βεβαίως επιτρεπτών ορίων στ’ ασφαλή επίπεδα, όσον αφορά τα διάφορα πεδία.

– 6). Επ’ ευκαιρίας παρόμοιων θεμάτων, την πρόταση που είχαμε θέσει από τον πρώτο καιρό της δημοτικής θητείας για την ύπαρξη γραφείων δημοτικών παρατάξεων, όπως προβλέπει η δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και η κείμενη νομοθεσία, αφού παρά τις σχετικές εξαγγελίες, ακόμη δεν έχει γίνει… τίποτα.

– 7). Οξύμωρο σχήμα. Υπήρχε θέμα στην ημερήσια διάταξη περί Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Μας κάνει εντύπωση πως από τη μία… κάνουμε «έργα» όπως η ψευτοβιοκλιματική ανάπλαση που δημιουργούν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία της Αμαλιάδας και μετά αναζητούμε άλλα έργα που να διευκολύνουν την κυκλοφορία στην πόλη, όπως ανέφερε ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας κ. Νικόλαος Διαμαντόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα