34.7 C
Pýrgos
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Η ανοχή έλαβε τέλος – Να πάψουν επιτέλους οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Η ανοχή έλαβε τέλος…

-Να πάψουν επιτέλους οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν , στρατηγικές  όμως και ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις σίγουρα υπάρχουν και το διαπιστώνουμε περίτρανα  στην περίπτωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το οποίο για ακόμη μία φορά γίνεται βορά της αδιαφορίας, της απαξίωσης και των συντεχνιακών συμφερόντων που βάζουν πάνω απ’ όλα προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες και όχι τον άνθρωπο.

Μπορεί στα λόγια να κόπτονται για τον πάσχοντα, στις πράξεις όμως απέχουν πάρα πολύ… Άλλα σχεδιάζουν, άλλα λένε και άλλα πράττουν.

Και πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας συστήθηκε με μοναδικό μέλημα την στήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Τόσο τα μέλη του Συμβουλίου όσο και ο πρόεδρός του κ. Ανδρέας Παπαδάκος, από την πρώτη στιγμή αταλάντευτα κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο.

Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν να μπει τροχοπέδη στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Η ενόχλησή τους δεν κρύβεται πλέον και εκδηλώνεται ανοιχτά με ποικίλους τρόπους και όλα δείχνουν ότι αυτοί που δημοσίως κόπτονται για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από πίσω σκάβουν το λάκκο του.

Περίτρανη απόδειξη η απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των χειρουργικών επεμβάσεων, ορθοπεδικών και Γενικής χειρουργικής μέχρι νεοτέρας! Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση γίνεται με ιδία ευθύνη των ιατρών που θα αποφασίζουν (επωμιζόμενοι νομικές, διοικητικές, ποινικές ευθύνες) και ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας και πρώτων βοηθειών στις ανωτέρω ειδικότητες θα διενεργείται στο ΤΕΠ της Ν.Μ. Αμαλιάδας και μετ’ έπειτα θα γίνεται διακομιδή είτε στη Ν. Πύργου είτε στα Νοσοκομεία Πατρών!

Εν ολίγοις: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

Βέβαια, πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση ο διοικητής, έλαβε υπόψη του κάποιες επιστολές ιατρών, μεταξύ αυτών και το εξώδικο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Δεν αμφισβητούμε τον ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου, ωστόσο δεν γίνεται ο Ιατρικός Σύλλογος να εκφέρει λόγο κατά το δοκούν και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρόεδρός του έχει καταφερθεί έντονα και απρόκλητα κατά του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που τυγχάνει να είναι και μεγάλος δωρητής, να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος προχώρησε στις δωρεές του και καταβάλλει έκτοτε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όχι για πολιτικούς λόγους ή για λόγους συμφέροντος, αλλά από ανιδιοτέλεια και με οδηγό την αγάπη του για τον τόπο και τον συνάνθρωπο.

Οι όποιες αιχμές λοιπόν προς το πρόσωπό του επιστρέφονται στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστα Τσαούση, ο οποίος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά τήρησε αξιοπερίεργη στάση.

Προεκλογικά κοπτόταν για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και συμμετείχε σε επιτροπές διάσωσης, μετεκλογικά όμως αποστασιοποιήθηκε. Γιατί άραγε, τότε δεν χρειαζόταν βοήθεια το Νοσοκομείο;

Και τελικά, που είναι η βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου προς το Νοσοκομείο; Που βρίσκονται τα μέλη του και ποια είναι η έμπρακτη στήριξή τους; Απολύτως καμία…

Ο ίδιος ο κ. Τσαούσης το περασμένο Φθινόπωρο συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου και προανήγγειλε προσλήψεις ιατρών για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εμείς υποδεχτήκαμε με χαρά τις εξαγγελίες, αν και με κάποια επιφύλαξη ως προς την υλοποίησή τους και τελικά δεν πέσαμε έξω.

Κατά συνέπεια, ο κ. Τσαούσης είναι ο τελευταίος που πρέπει να μιλά για τον Σύλλογο και τον πρόεδρό του, γιατί άλλα φαίνεται ότι πράττει στο προσκήνιο και άλλα στο παρασκήνιο.

Στη δικαιοδοσία του είναι οι συνάδελφοί του και ας ελέγξει αυτούς. Το Σύλλογο δεν μπορεί να τον ακουμπήσει, ούτε τον πρόεδρό του.

Εάν κάποιοι επιθυμούν να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γιατί εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, ας βγουν και ας το πουν δημόσια για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια με την 6η ΥΠΕ και θα συνεχίσουμε προς πάσα κατεύθυνση για να μπορέσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να γίνει πάλι το Νοσοκομείο που αξίζουν οι πολίτες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Παπαδάκος έχει στενή συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και ήδη έχει δρομολογηθεί σειρά ενεργειών για την επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αναμένεται εντός ολίγων ημερών να υπάρχουν αποτελέσματα.

Πραγματικά ο κ. Καρβέλης έχει ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό, γίνεται προσπάθεια για προσλήψεις ιατρών- μέσω της χορήγησης κινήτρων- και προσπάθεια για την επαναλειτουργία της νέας πτέρυγας. Ο κ. Καρβέλης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του κ. Παπαδάκου και τον ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα.

Σε ότι αφορά τους επικριτές και ειδικά τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, τόσο ο Σ.ΦΙ.Ν.Α. όσο και ο κ. Παπαδάκος, δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν εκ νέου μαζί του γιατί είναι χαμένος χρόνος.

Καλούμε ωστόσο όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν τα παιχνίδια εις βάρος του Νοσοκομείου και της υγειονομικής περίθαλψης του Νομού.

Διεκδικούμε προσλήψεις ιατρών και άμεση λειτουργία της νέας πτέρυγας με την αξιοποίηση όλων  των σύγχρονων μηχανημάτων και δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε άλλες επιθέσεις σε βάρος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα