ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Γ.Γ.Α. ζητά από τα σωματεία και δικαιολογητικά που δεν υπάρχουν


Ακόμα ένα παράδοξο έρχεται να προστεθεί στα πολλά της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο αφορά τον δύσμοιρο ελληνικό αθλητισμό. Ανάμεσα σε πολλά δικαιολογητικά που ζητάει η Γ.Γ.Α. από τα ποδοσφαιρικά σωματεία, προκειμένου να λάβουν την αθλητική αναγνώριση, ζητάει και κάτι οποίο όπως φαίνεται δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, πολλά σωματεία, μπαίνοντας στη σχετική πλατφόρμα, ανακάλυψαν κάτι παράξενο. Ότι οι προπονητές που είναι γραμμένοι στα μητρώα της ΕΠΟ, δεν βρίσκονται σε εκείνα της Γ.Γ.Α.

 

Η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, είχε σήμερα ένα αποκαλυπτικό άρθρο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: “Πολλά σωματεία μπαίνοντας στη σχετική πλατφόρμα, ανακάλυψαν στο πεδιό του προπονητή ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία χωρίς να ευθύνονται τα ίδια.

Και εξηγούμαστε. Η οδηγία της ΓΓΑ λέει ότι η επιλογή του προπονητή γίνεται είτε με την εισαγωγή του κωδικού μητρώου ή το επώνυμο του προπονητή με το οποίο είναι καταχωρημένος στο μητρώο της ΓΓΑ.

Προσέξτε: Στο μητρώο της ΓΓΑ και όχι στο μητρώο της ΕΠΟ. Για να είναι καταχωρημένος ένας προπονητής καταχωρημένος στο μητρώο της ΓΓΑ θα πρέπει να έχει εκδόσει άδεια ασκήσεως επαγγελματος. Η διαφορά είναι ότι η Γενική Γραμματείας Αθλητισμού έχει σταματήσει να εκδίδει άδειες από το 2006 λόγω της κόντρας με την ΕΠΟ, καθώς η μία δεν αναγνωρίζει το μητρώο προπονητών της άλλης!

Σε ερώτηση σωματείων προς τη ΓΓΑ, η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχει τρόπος να εκδοθούν άδειες ασκήσεως». Απίστευτα πράγματα…“.

Το ilia.news, επικοινώνησε με ένα μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, τον Ανδρέα Τρυφωνόπουλο, Ταμία, ο οποίος μας ανέφερε τα εξής σχετικά με αυτό το ζήτημα: “Κατόπιν διεθνών συμφωνιών, ανάμεσα στη FIFA, τις Συνομοπσπονδίες μέλη της και τις εθνικές Ομοσπονδίες, έχει συμφωνηθεί, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αναγνώρισης του επαγγέλματος του προπονητή, να εκδίδεται από αυτές τις Αρχές. Δηλαδή τις αρμόδιες Συνομοσπονδίες, όπως εδώ είναι η UEFA. Με άλλα λόγια, δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή, έχουν μόνο όσοι πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες θέτει στη χώρας μας η ΕΠΟ, η οποία έχει εναρμονίσει τους Κανονισμούς της με εκείνους της FIFA/UEFA“.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος