ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η γνώμη των τρίτων για την «υπόθεση Λώλη»-Μιλούν Δημητρίου, Μιχαλόπουλος, Μπακοβασίλης, Βρέτταρος

Η υπόθεση Λώλη και η αφαίρεση βαθμών, ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για το αν τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο, ή όταν διαπιστώνεται μια παράβαση, θα πρέπει η υπαίτια ομάδα να τιμωρείται. Και επειδή από την αφαίρεση βαθμών του Ξενοφώντα, βγαίνουν κερδισμένοι ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, η Δόξα Νέας Μανολάδας, ο Ενιπέας και τα Μακρίσια, ζητήσαμε τη γνώμη των ίδιων των παραγόντων αυτών των ομάδων. Ας δούμε τί μας απάντησαν:

 

Γιάννης Δημητρίου (πρόεδρος Ολυμπιακού Σαβαλίων): «Για να παίζονται τα παιχνίδια στο γήπεδο πρέπει να διέπονται από κανόνες»

«Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Αυτή είναι η βασική μου αρχή. Για να παίζονται όμως τα παιχνίδια στο γήπεδο πρέπει να διέπονται και από κανόνες. Από τη στιγμή που οι Κανονισμοί είναι αυτοί, τότε παίζουμε με αυτούς. Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλώς έπραξε το Τραγανό και έκανε ένσταση. Είναι αρχή μου να παίζονται τα παιχνίδια στο γήπεδο. Όμως τα παιχνίδια πρέπει παίζονται κάτω από συγκριμένους Κανονισμούς, που έχει θεσπίσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο και οι υπερκείμενες Αρχές που διεξάγουν τα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που παίζουν στην Α1 κατηγορία και πρωταγωνιστούν, οφείλουν να γνωρίζουν. Με αυτές τις πράξεις, διακινδυνεύεις συμφέροντα της ομάδας σου. Μια συγκροτημένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να ξέρει τους Κανονισμούς και αν είναι δυνατόν να μην διακινδυνεύει να χάσει ένα παιχνίδι το οποίο κέρδισε μέσα στο γήπεδο. Εάν έχω έναν παίκτη που δεν μπορεί να παίξει, δεν θα διακινδυνεύσω να τιμωρηθεί η ομάδα μου, βάζοντάς τον μέσα».

 

Κώστας Μιχαλόπουλος (πρόεδρος Δόξας Νέας Μανολάδας): ” Τα παιχνίδια παίζονται στο γήπεδο και εκεί τα κερδίζεις”.

«Παρ, ό,τι αυτό που έγινε βαθμολογικά μας ευνοεί, δεν μου αρέσει. Τα παιχνίδια παίζονται στο γήπεδο και εκεί τα κερδίζεις. Νομίζω ότι ο Ξενοφών άξιζε τη νίκη. Δεν συμφωνώ με την ένσταση της Νίκης Τραγανού. Αν θεωρείται ότι είναι μεγάλη ομάδα και θέλει να ανέβει κατηγορία, δεν έπρεπε να την κάνει. Αυτή είναι η γνώμη η δική μου. Διαφωνώ κάθετα με αυτό που έκανε η Νίκη Τραγανού».

 

Νίκος Μπακοβασίλης (διοικητικός επικεφαλής Ενιπέα): «Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στα χαρτιά»

«Αν και η  υπόθεση βαθμολογικά συμφέρει τον Ενιπέα, εγώ σε καμία περίπτωση δεν ευχαριστιέμαι γι’ αυτό που συμβαίνει στα Κρέστενα. Μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ακραίες υποθέσεις και αποφάσεις. Επαναλαμβάνω μας συμφέρει ως Ενιπέας. Εμένα προσωπικά ως Νίκο, αν με ρωτάς, δεν μου αρέσει. Όλοι ξέρετε τι τραβάμε σαν σωματεία να τα φέρουμε  πέρα. Έγινε ένα λάθος. Τι έγινε;  Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται. Να ξέρετε κάτι. Ο Ενιπέας όσο βρίσκομαι εγώ, θα βρίσκεται εκτός διαδικασιών εξωαγωνστικών. Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν κάνει τέτοιο λάθος ηθελημένα. Καμία ομάδα δεν θέλει να χάνει. Το Τραγανό γιατί έκανε την ένσταση; Εμείς πήγαμε στο Τραγανό και ο διαιτητής μας χαντάκωσε. Τι πρέπει να κάνουμε; Αυτό δεν το βλέπει το Τραγανό; Με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα και μου δίνουν συγχαρητήρια για την ομάδα. Αυτή η ομάδα δεν οφείλεται μόνο σε εμάς. Αλλά και από έναν εξαιρετικό προπονητή που έχουμε και λέγεται Νίκος Γκρίλλας. Πηγαίνω στην προπόνηση και βλέπω 22 παλικάρια σαν μια οικογένεια. Αυτό μας ικανοποιεί. Επαναλαμβάνω. Αν ήταν άλλος θα χαιρόταν που ωφελούμαστε. Εγώ δεν χαίρομαι. Θεωρώ ότι έγινε λάθος, όχι εσκεμμένα και λυπάμαι γι’ αυτό που συμβαίνει στον Ξενοφώντα».

 

Γιάννης Βρέτταρος (πρόεδρος Μακρισίων): «Εμείς χάσαμε, αλλά δεν κάναμε ένσταση»

«Προτιμώ οι αγώνες να παίζονται στο γήπεδο. Οι αγώνες βέβαια πρέπει να διέπονται από Κανονισμούς. Εγώ έχασα από την Κρέστενα, αλλά δεν κάναμε ένσταση. Θα προτιμούσα να μην είχε γίνει ένσταση. Το Τραγανό θα βγει πρώτο. Γιατί να δημιουργηθεί θέμα. Η εξέλιξη αυτή είναι υπέρ της ομάδας μου, αλλά δεν το εξετάζω έτσι. Πιστεύω ότι και εμείς και η Κρέστενα, θα είμαστε στην τετράδα. Όπως φυσικά και η Νίκη Τραγανού».