35.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Η  εγκληματική απαξία στο βωμό της ανικανότητας !

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 2013 – 2021

Η  εγκληματική απαξία στο βωμό της ανικανότητας !

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΑΡΧΩΝ ΗΛΙΔΑΣ

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας τα οικονομικά αδιέξοδά  του και το γεγονός ότι παραμένει ανενεργό αντί να αποτελεί «ζωντανό κύτταρο» για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους μας προκάλεσαν την αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ο οποίος άσκησε έντον κριτική σε νυν και πρώην Δημοτική Αρχή. Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντόπουλος φανερά αγανακτισμένος και ο ίδιος έκανε την εξής παρέμβαση :

 

«Δήμαρχε Ήλιδας  Γιάννη Λυμπέρη και πρώην Δήμαρχε Χρήστο Χριστοδουλόπουλε απευθύνομαι σε εσάς λέγοντάς σας ότι «βυθίσατε σε απραξία» και το Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας!

Χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς σχεδιασμό, αλλά και όραμα για την σωστή λειτουργία ενός αναμφίβολα σημαντικού έργου για την Αμαλιάδα και ολόκληρη την Ηλεία…

Είναι λυπηρό μια τέτοια δομή – όπως παρακολουθώ επισταμένως και ενημερώνομαι συνεχώς – να βρίσκεται σε μόνιμη απαξία

Το Κολυμβητήριο είτε δεν λειτουργεί, είτε υπολειτουργεί κατά καιρούς  ανάλογα με … «τα κέφια» της Δημοτικής Αρχής , της σημερινής ή της προηγούμενης, με τακτικά και πολλαπλά προβλήματα χωρίς να βρίσκεται κάποια οριστική λύση. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρεί το δικαίωμα στην άθληση από εκατοντάδες κατοίκους όχι μόνο του ίδιου του Δήμου αλλά όλου του Νομού.

Προσωπικά τόσο εγώ όσο και όλοι μας είμαστε ικανοποιημένοι που δημιουργήθηκε στον τόπο μας η  συγκεκριμένη δομή. Έτυχε λοιπόν να δω το έργο στον σχεδιασμό του  όπως και την χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο και από την πρώτη στιγμή αναρωτήθηκα  αν υπήρχε πραγματικά σχέδιο βιωσιμότητας αυτού του έργου ή απλώς αν ήταν μια ακόμη πίστωση για το Δήμο με την διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…

Δυστυχώς επαληθεύθηκα  για άλλη μια φορά αφού όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα του Δήμου Ήλιδας αφέθηκαν κ. Λυμπέρη και κ. Χριστοδουλόπουλε κυριολεκτικά στην τύχη τους !

 

ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

 

Σήμερα το Κολυμβητήριο είναι κλειστό (για πολλοστή φορά) και όχι μόνο εξαιτίας του covid – 19 ενώ παράλληλα ( άκουσον – άκουσον ) οι πολίτες που στο τέλος είναι αυτοί που… πληρώνουν το λογαριασμό  μαθαίνουν ότι οι οφειλές προς τρίτους ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ !

Αλήθεια, πώς συσσωρεύτηκε αυτό το χρέος και από ποιους κ. Δήμαρχε; Έχετε καθήκον και υποχρέωση να απαντήσετε. Εμείς λέμε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα κ. Λυμπέρη και κ. Χριστοδουλόπουλε των πολιτικών που ασκήσατε και οι δυο και της ανικανότητας διαχείρισης των δημοτικών μας πραγμάτων.

Απαξιώσατε ότι καλύτερο υπάρχει στον τόπο μας. Το ίδιο κάνατε με την Κουρούτα, αυτό πράξατε και με το Παλούκι που σαφώς είναι οι βασικοί άξονες του παραλιακού τουριστικού Μετώπου του Δήμου.

 

 

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

 

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας με πλήρη ειλικρίνεια αγάπη και αντικειμενικότητα τους γνωρίζω ότι το Κολυμβητήριο βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας του Δήμου μας, Αποτελείται από δύο πισίνες εκ των οποίων η μία είναι ολυμπιακών διαστάσεων (25χ50μ.) ενώ η δεύτερη είναι βοηθητική για να χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά.

Διαθέτει αποδυτήρια ενηλίκων (ανδρών – γυναικών ) και παιδιών και είναι σημαντικό ότι παρέχονται διευκολύνσεις για τα ΑμΕΑ. Διαθέτει επίσης σάουνα, ιατρείο, αίθουσα θεωρητικής διδασκαλίας, και χώρους για το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Ακόμη, το συγκρότημα του Κολυμβητηρίου περιλαμβάνει κερκίδα χωρητικότητας 1000 ατόμων όπως και κυλικείο για την εξυπηρέτηση αθλητών και επισκεπτών

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και στοίχισε χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο ποσό ύψους 600.000 ευρώ ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκαν δύο γεωθερμικές αντλίες. Όμως κ. Δήμαρχε λειτούργησε ποτέ το σύστημα γεωθερμίας; Οι δύο αντλίες είναι σε χρήση ή έχουν διαλυθεί; Η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα διατηρείται στα επίπεδα που πρέπει ή όχι; Πού έχει εντοπισθεί και γιατί υπάρχει πρόβλημα;

Πρόκειται για ερωτήματα που ασφαλώς δεν σας θέτει ο κ. Χριστοδουλόπουλος διότι είναι συνυπεύθυνος  αφού πέντε χρόνια στην θητεία του δεν έδωσε λύση. Είναι ερωτήματα που θέτουμε όλοι εμείς οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας.

Πρέπει επίσης να δώσετε μια απάντηση στα παιδιά των συμπολιτών μας που όταν με συναντούν κλαίγοντας σχεδόν εκφράζουν την αγανάκτηση των γονέων τους αφού η Δημοτική Αρχή Ήλιδας τους αναγκάζει να πηγαίνουν σε άλλους Νομούς για να προπονηθούν!  Ένιωσα ντροπή ακούγοντας τέτοια λόγια που ουσιαστικά χαρακτηρίζουν το Δήμο μας ως αφιλόξενο…

 

ΧΡΕΗ… ΧΡΕΗ… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΕΗ !

 

Διαχείριση εκατομμυρίων στο Δήμο μας χωρίς έργα και διάθεση προς  οριστική λειτουργία εις όφελος των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 εγκαινιάσθηκε το Κολυμβητήριο και ένα χρόνο μετά τα χρέη του προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσαν τα 250.000 ευρώ! Και σήμερα το χρέος έφθασε να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο σε οφειλές επίσης προς τη ΔΕΗ…

Τι ακριβώς λοιπόν κάνετε και γιατί ταλαιπωρείτε τους πολίτες του Δήμου αφού με την παρουσία σας και την διαχειριστική σας πρακτική οδηγείτε τα πάντα στο Δήμο σε μη ανατρέψιμη  κατάσταση; Δυστυχώς δεν διαθέτετε ούτε όραμα ούτε αγάπη ούτε μεράκι και ζήλο για τον τόπο μας,

Είστε της λογικής  «όσα πάνε και όσα έρθουν αρκεί εμείς να περνάμε καλά»  είτε είστε της τακτικής «όσα πιο πολλά εκατομμύρια μπορέσουμε να διαχειριστούμε και λίγο μας ενδιαφέρει αν λειτουργήσουν ή όχι τα έργα στο μέλλον» Πιστεύω από ψυχής ότι ο Δήμος Ήλιδας και όλοι μας αξίζουμε καλύτερο μέλλον και για αυτό θα πράξω οτιδήποτε απαιτηθεί με την βοήθεια την συμπόρευση και την στήριξη των συμπολιτών μου.

Ελπίζω ότι η νέα γενιά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών ως ελεύθεροι άνθρωποι θα κοιτάξουν μαζί μου το μέλλον!!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα